Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyire bevett szokás, hogy...

Mennyire bevett szokás, hogy egy 6 éves kisgyerek gyulladt fogát érzéstelenítés nélkül fúrják?

Figyelt kérdés
Párom unokaöcsijének (6 éves) nagyon begyulladt a tejfoga a hétvégén, az ügyeletről egyből a kórházba küldték. Ott megállapították, hogy a fog alatt valamiféle gyulladás van, amit ki kell fakasztani. Így megfúrták a fogát, de érzéstelenítést nem kapott. Még a parkoló is zengett a sikításától... Ez bevett gyakorlat gyulladt fog esetén? Vagy ez a magyar egészségügy? Ha a doki kapott volna egy tízes jattot mindjárt előkerült volna az érzéstelenítő?
2011. jan. 3. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Ú, szegény gyerek.

Lehet, azért nem kapott, mert ha a gyökere gyulladt a fognak, nem hat az érzéstelenítő.

Sajnos tudom, nekem gyulladt fogat úgy húztak ki, hogy a zsibbasztó nem hatott, úgy húzták.

Ettől még sajnos, mindkét dologban igazad van. Szégyen, ami a fogászati ellátás körül zajlik, és valószínűleg tudtak volna megoldást, ha borítékot is visztek.

Egy tejfog miatt nem hiszem, hogy "muszáj" megkínozni egy gyereket.

2011. jan. 3. 15:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Az elsönek igaza van, hiába adott volna bármit is a fogorvos, gyulladt fog esetén nem hat, csak a gyereknek még az érzéstelenitö is terhelte volna a szervezetét.
2011. jan. 3. 15:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Kiskoromban nekem is érzéstelenítés nélkül fúrtak, és nem éreztem szinte semmit.
2011. jan. 3. 15:29
 4/9 anonim ***** válasza:
Elhalt fognál nem adnak érzéstelenítőt, mert minek?Egyébként a gyerek csak félelemből üvöltött, és nem a fájdalomtól. Max. azt érezhette, hogy nyomják a fogát. Gyulladt szövetekbe pedig ha beadnak érzéstelenítőt, jobban fáj, mint a pillanat alatt elvégzett trepanálás./felfúrás/
2011. jan. 3. 15:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok doki,de azért azt nem akarom elhinni,hogy valamiféle fájdalomcsökkentést nem tudtak volna alkalmazni.Vagy ha ennyire fél a gyerek akkor nyugtatót,vagy bármit.Igen lehet,hogy a kis boriték hiányzott ez nem kizárt.Igy működik ez mindenhol....
2011. jan. 3. 22:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem sem adtak semmit, amikor fúrták a fogamat.. sőt még akkor sem, amikor belül eléggé felrepedt a szám és össze kellett varrni, na az nem volt kellemes.
2011. jan. 4. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:

...

Ez nem igaz! Magánorvosnál 5000Ft-ot fizettem,hogy adjanak olyan érzéstelenítőt,ami hat.

Kaptam 3 Lidocain injekciót,és kettő Ultrát.

Be volt gyulladva az egész arcom,mégis hatot.

Nekem is mondta az orvos,hogy be van gyulladva,nem fog hatni stb...

DE,én fizettem,és adott..igaz,ötször szúrt,de hatott.

Egy kisgyereknek nem lehetett volna ilyen fájdalmat elszenvednie szerintem.

2011. jan. 6. 10:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt hozzá kell tegyem,hogy az 5. szuri hatott csak.
2011. jan. 6. 10:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Az a sok érzéstelenítő sem előnyös ám... az idegeket bénítja. A gyermek idegrendszere pedig még érzékenyebb. Nem hiába mondták régen, hogy egy altatás egy év mínusz az életedből.

Érzéstelenítés: tejfogat nem szoktak, hiszen abban NEM fut ideg. Sőt, még a rendes fogakat sem kellene, csak az emberek félnek. Nekem van vagy 5 tömött maradó fogam, és egyszer sem kértem érzéstelenítést. A bölcsességfogam eltávolításakor természetesen igen (csontból kellett vésni és úgy kiemelni), de hogy egy sima fogfúrásra órákra lebénítsák az arcomat... Neeee... Persze, fáj a fúrás, de csak másodpercekig.

Remélem, a kis lurkó megtanulta, hogy az első fogfájásnál azonnal orvos, akkor nem fáj. És sok sok fogmosás. :-)

2013. jan. 2. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!