Mennyire bevett szokás, hogy egy 6 éves kisgyerek gyulladt fogát érzéstelenítés nélkül fúrják?
Ú, szegény gyerek.
Lehet, azért nem kapott, mert ha a gyökere gyulladt a fognak, nem hat az érzéstelenítő.
Sajnos tudom, nekem gyulladt fogat úgy húztak ki, hogy a zsibbasztó nem hatott, úgy húzták.
Ettől még sajnos, mindkét dologban igazad van. Szégyen, ami a fogászati ellátás körül zajlik, és valószínűleg tudtak volna megoldást, ha borítékot is visztek.
Egy tejfog miatt nem hiszem, hogy "muszáj" megkínozni egy gyereket.
...
Ez nem igaz! Magánorvosnál 5000Ft-ot fizettem,hogy adjanak olyan érzéstelenítőt,ami hat.
Kaptam 3 Lidocain injekciót,és kettő Ultrát.
Be volt gyulladva az egész arcom,mégis hatot.
Nekem is mondta az orvos,hogy be van gyulladva,nem fog hatni stb...
DE,én fizettem,és adott..igaz,ötször szúrt,de hatott.
Egy kisgyereknek nem lehetett volna ilyen fájdalmat elszenvednie szerintem.
Az a sok érzéstelenítő sem előnyös ám... az idegeket bénítja. A gyermek idegrendszere pedig még érzékenyebb. Nem hiába mondták régen, hogy egy altatás egy év mínusz az életedből.
Érzéstelenítés: tejfogat nem szoktak, hiszen abban NEM fut ideg. Sőt, még a rendes fogakat sem kellene, csak az emberek félnek. Nekem van vagy 5 tömött maradó fogam, és egyszer sem kértem érzéstelenítést. A bölcsességfogam eltávolításakor természetesen igen (csontból kellett vésni és úgy kiemelni), de hogy egy sima fogfúrásra órákra lebénítsák az arcomat... Neeee... Persze, fáj a fúrás, de csak másodpercekig.
Remélem, a kis lurkó megtanulta, hogy az első fogfájásnál azonnal orvos, akkor nem fáj. És sok sok fogmosás. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!