Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szokás manapság pénzt adni...

Szokás manapság pénzt adni kivizsgáláskor a nővérnek, orvosnak?

Figyelt kérdés
Ciki, ha nem adok? Sajna nekem is alig van. Hogy megy ez manapság?
2009. okt. 24. 17:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

korrupt egy korház lehet ugye keletre a dunától?

nem kell fizetni, sőt el sem szabadna fogadnia buszvezetőnek sem adsz hálapénzt mert vitt pár megállót a dolgát végzi

2009. okt. 24. 17:22
 2/13 anonim ***** válasza:
76%

Fizetni nem kell, de ha úgy gondolod adhatsz.

OFF:

Egyébként meg a buszsofőröknek is szoktak adni például 90%-os jegy 20ft 100ast adnak és nem pecsételik le az utazási papírt.

2009. okt. 24. 17:27
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Miért kellene? A munkájukat végzik, megkapják érte a fizetésüket. Én még soha senkinek nem adtam hálapénzt, nem is fogok.
2009. okt. 24. 17:36
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem muszáj pénzt adni. Van aki ad és van aki nem ad. Emiatt ne szégyenkezz, az eü-ben dolgozók többsége is tudja, hogy mindenkinek nehezebb az élete mostanában. Azok az eü-sök pedig, akik ezt még mindig nem értették meg, pukkadjanak meg!
2009. okt. 24. 20:39
 5/13 anonim ***** válasza:
57%

Ha a dolgát végzi, nem kell; ugye ezért kapja a fizetését. Ha valami extra-szolgáltatást is kapsz (hirtelen rendelői/kórházi példa nem jut eszembe, de mondjuk ha mentővel visznek be, és megengedik hogy elkísérjen egy hozzátartozód) akkor azért illik.

Én még sose sértődtem meg ha valaki nem adott, nem is várom el.

Viszont ha adsz, arra figyelj hogy az anyagi helyzetednek megfelelő összeget adj, rémesen kellemetlen amikor pl. szegény kisnyugdíjas akar adni egy tízezrest és 5 percig vitatkozom vele hogy márpedig én ezt tőle nem fogadom el. :)

2009. okt. 24. 22:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2009. okt. 25. 06:13
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Bocsi, de nem tudom szó nélkül hagyni az eüs hozzászóló véleményét: elég szomorú, hogy az "fizetős extrának" számít, ha a mentőben a hozzátartozó elkísérheti a beteget! Tőlünk nyugatra ez teljesen természetes.

Egyáltalán, mi az, hogy illik adni? És hol a határ ameddig nem várják/tok el? Ha a fekvőbeteg ágya mellé kerül az étel, az rendben, de ha valaki segít neki elfogyasztani, az már fizetős?! El nem tudom képzelni, hogy olyan dolog történjen egy NORMÁLIS beteggel egy kórházban, amiért bárkinek a zsebébe pénzt kellene tennie. Persze, ha egy ididóta tele van extra kívánságokkal (Jolikahozzonmáregykávétazautomatából és hasonlók), rendben van, várjátok el/fogadjátok el bátran a hálapénzt! De törjön le a keze minden eüsnek, aki pl. az általad említett szegény kisnyugdíjastól EGYETLEN FORINTOT is el mer fogadni!!!

És félreértés ne essék: dolgoztam nővérként idegsebészeten és baleseti sebészeten. Mindkettő "hálapénzes" osztály, de SOHA nem fogadtam el pénzt! Ha valaki hozott egy csokor virágot, csokit vagy más desszertet, stb., persze örömmel elfogadtam, de PÉNZT SOHA!!!

2009. okt. 25. 09:41
 8/13 anonim ***** válasza:
22%

Előző nem tudom mit játszod itt a becsületlovagját!!

Tudod te mennyit keres egy mentős??

Ha már a tb nem fizeti meg a munkát akkor ki fogja?

A hullaszállítók a ravatalozók és a boncmesterek meg köztudottan kirabolják a hullákat..

Ebben az országban amúgy sincs szinte semmi sem megfizetve kivéve a júden állásokat..

Nyugaton nem kell hálapénz mivel ott semmi sem ingyenes!! Kapod mindenről a számlát ha nincs fedezet az eu biztosításodon...

Meg ott nem éppen ennyit keresnek az eu dolgozók...

2009. okt. 25. 17:31
 9/13 anonim ***** válasza:
67%

Kedves előttem szóló!

Félreérted a becsület fogalmát! Becstelenség pl., ha meglopod a beteget, hazalopod a kórházi gyógyszereket, kötszert. Hány ilyet láttam, te jó ég!

Az, hogy hála pénzt VÁRSZ EL azért, hogy elvégzed a munkádat, "csak" arcátlanság.

Éppen ezért hagytam ott az egészségügyet, szégyeltem ezt a helyzetet, láttam, hogy sokan mit művelnek. Egyébként nem vagyok ezzel egyedül, a balesetin pl. volt az osztályon 2 olyan kolléganőm, aki hozzám hasonlóan elvből nem fogadott el pénzt, csak csokit, virágot, egyebet. Ők sincsenek már a pályán...

A saját érvelésedet követve: van fogalmad róla, hogy mennyi pénzt keres egy bölcsődei dada, óvónő, tanító, rendelői asszisztens, takarítónő, stb?! Semmivel sem többet, mint a mentős vagy az ápolónő. Megmondanád, mikor és mennyi hálapénzt adtál a gyereked bölcsődei dadájának, mert mindennap kimosta őt a szarból, és etette, az óvónőjének, mert foglalkozott vele 3 éven át, a tanítójának, hogy megtanította írni, olvasni, számolni, stb,stb,stb. ??? Ugye, semmit, legfeljebb év végén egy csokor kórót odanyújtottál nekik, vagy azt is inkább a csoport megbízottjára hagytátok.

Miért hiszik sokan, hogy annyival különb a munkájuk másokénál, hogy ők külön pénzt érdemelnek a fizetésükön felül? Divat lett ez eü-ben panaszkodni, már nem is látják, hogy mások is hasonlóan kevés fizetésért, de csendben végzik a dolgukat. Amelyik nővér, mentős, elégedetlen, keressen már munkát, vannak magánrendelők, az eü-n túl is van élet, de a világ is szabad, bárhol lehet munkát vállalni.

2009. okt. 26. 07:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Jelen az eü-s hozzászóló.

Nagyon egyszerű oka van hogy mért extraszolgáltatás itthon az ha egy hozzátartozót elviszünk a mentővel; mégpedig annyi, hogy a szolgálati szabályzatban le van írva hogy nem vihetem el... Kivétel ha a beteg állapota indokolja a hozzátartozó jelenlétét, pl. kiskorú, magatehetetlen, stb. És bizony ha valaki meg akar szopatni a főnökeim vagy "ellenségeim" közül, az elő tud venni ilyeneket is.

Az okok egyébként nagyon egyszerűek: 1. egy mentőautóban korlátozott számú férőhely van, az rányítás pedig pontosan tudja hogy épp egy adott autóban hány szabad fekvő és ülőhely van még, és ha szükséges simán kiadnak menet közben egy másik feladatot, akkor pedig nem mondhatod hogy sorry de nem tudom felvenni azt a plusz egy beteget mert viszem az egész famíliát a mostani beteggel. 2. próbáltál már bármilyen komolyabb/"látványosabb" beavatkozást elvégezni hozzátartozó szeme láttára, egy szűk térbe bezárva? Legyen akár reanimáció, intubálás, konikotómia, ptx-detenzionálás, de akár csak egy szimpla kis katéterezés. Én igen, hát ne tudd meg mit kellett küzdeni pl. amikor egy hülye nem akarta hagyni hogy elvágjam a felesége torkát és egy csövet dugjak bele, pedig elmagyaráztam neki hogy vagy megcsinálom ezt itt és most 3 percen belül, vagy rendelheti a koporsót.

Egyébként amikor olyan csapattal vagyok, én sem fogadok el pénzt, de ezt nem mindig tehetem meg, ha a csapatom többi tagja el akarja fogadni, én max. azt tudom mondani hogy én a nap végén nem kérek belőle, de ha simán nem fogadom el, akkor azzal az ő pénztárcájukban turkálok, és azt nagyon nem szereti senki... Kórházi ápolóként könnyű dolgod van ilyen szempontból, nem kell figyelembe venned hogy adott esetben a kollégád 3 gyereket nevel 80 nettóból, és egyszerűen szüksége van arra kis borravalóra, még a másod(harmad)állás mellett is; mentőn viszont "közös kasszán" van a csapat.

2009. okt. 26. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!