Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szokás manapság pénzt adni...

Szokás manapság pénzt adni kivizsgáláskor a nővérnek, orvosnak?

Figyelt kérdés
Ciki, ha nem adok? Sajna nekem is alig van. Hogy megy ez manapság?
2009. okt. 24. 17:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
38%

Igen igen!!!

Nem is tudom, hol kezdjem.

Aki nincs a szakmában az azért váltott mert diplomás ápolói nettó 100.000Ft-ból szakközepes ápoló nettó 80-ból orvosi nettó 120.000-ből nem tudott megélni...

Én még nem találkoztam olyan munkatárssal, aki nem fogadott el hálapénzt.

Aki ad az jó szívvel ad, és azért mert HÁLÁS!!!!! Mert nem nézed őt éjjeliszekrénynek... Illetve "megteheti" .

Aki nem ad, az nem ad. Őt is becsülettel ellátom minden körülmény között.

De nyuszihusi, aki itt az idegen meg a seben dolgozott:

ne ne ne ne

Ne kábítsd itt a jó népet....Szerencse, hogy már nem vagy betegek közelében!

Előttem szóló kedves mentős kollegának totál igaza van!!!!

2009. nov. 3. 20:29
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

Hát, kedves eü-sök, nagyon jól egymásnak rontottatok itt hálapénz-témakörben... Látszik, hogy ki az, aki kihasználja egy beteg ember helyzetét, és látszik, ki az, aki nem.

Ez elég fura egy helyzet, pl. T. Mentős válaszoló, hogy ha valaki nem ad pénzt, akkor benne van a szabálykönyvben, hogy nem vihetitek magatokkal a hozzátartozót a beteggel, ha meg pénzt ad, akkor nincs benne? Vagy akkor csak szimplán nem érdekel titeket, hogy melyik ellenségetek jelent majd fel titeket? Hogy is van ez? Kérlek, okosíts ki...

Én tanár vagyok, gondolhatjátok, mennyit keresek a főállásomban. Ha nem vállalnék munka után magántanítványokat, nem élnék meg a közalkalmazotti bértábla állítólag méltányos juttatásából... Én is egyetemet végeztem, az én idegeimet is őrlik a diákjaim nap mint nap, én is továbbképzem magam minden lehetséges módon azért, hogy a diákjaim érdekesen, korszerű módszerekkel tanuljanak, illetve hogy ne úgy emlékezzenek rám majd elballagva, hogy "na, ez a tanár is csak ledarálta az anyagot". Az én szakmámban nincs hálapénz (hacsak nem lehet annak tekinteni az év végi virágcsokrot minden tanított osztálytól év végén), pedig gyanítom, az eredményes és jó tanárok legalább annyira megérdemelnék, mint ti, kedves eü-s dolgozók! Lehet, hogy rajtatok áll egy emberi élet megmentése, rajtunk, tanárokon viszont egy egész társadalom kinevelése áll vagy bukik... Valamiért ezt sem az állam, sem a társadalom nem veszi észre.

És tudjátok, mit? Engem nem is érdekel, hogy ki mennyit keres. Az viszont már a pofátlanság kategóriája, hogy minden további nélkül elfogadjátok a kis borítékokat a "hálás" emberektől, mert egyébként vagy nem is látnátok el őket, vagy nem olyan szinten, ahogy kellene... Mi lenne, ha a társadalomban mindenki így gondolkodna? Ha én mondjuk kijelenteném, hogy mostantól a tananyag ledarálása nem kerül pénzbe, viszont ha a szülők szeretnék, hogy jól felépített, érdekes órákat tartsak, akkor lesznek szívesek csúsztatni a borítékot? És ha a kőműves elvárná a "hálapénzt", hogy ne olyan falat húzzon fel, ami 20 fokban befelé dől? Vagy ha a villanyszerelő elvárná, hogy az egyik fázis bekötéséért csúsztassátok a borítékot, hogy működjön a konnektor? Ugye, nektek sem esne jól?

Más állami alkalmazott is ugyanolyan rosszul keres, ha nincs vezető pozícióban (mondjuk nálunk az igazgató csak 20 000 forinttal keres többet, mint egy mezei tanár), miért csak nektek jár a hálapénz? Egyáltalán miért is jár a hálapénz? Nincs lelkiismeretetek?

Ezért is áll így ez az ország...

2009. nov. 4. 10:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Ismét jelen a mentős, tisztelt tanárúrnak.

Nem, ha ad pénzt akor sem kerül ki a szabályzatból hogy nem vihetem el, ha lebukok vele seggbe is fognak rúgni érte. Egyébként meg ingyen is el szoktam vinni minden hozzátartozót (sőt, mindenkit ingyen viszek, csak van akitől az ellátás végén kapunk pénzt), aki ismeri a "kérem" és "köszönöm" szavakat, azt viszont pénzért sem aki egy szó nélkül beszáll a mentőbe amíg mi rakjuk be a hordággyal a beteget, aztán amikor rákérdezek hogy ezt így mégis hogy gondolja, akkor kijelenti hogy neki joga(!) van eljönni velünk. Na az ilyeneket páros lábbal szoktam kirúgdosni az autóból (még mielőtt megint félreértené valaki, természetesen képletesen értem, nem alkalmazok semmiféle fizikai kényszert), ha pedig nem hajlandó kiszállni, rendőrt hívok és feljelentem mentés akadályozása miatt.

Azt pedig kikérem magamnak hogy nem látok el mindenkit ugyanolyan szinten. Az utolsó büdös részeg csövest is a szakma szabályai szerint ellátom, mindig, minden esetben; és soha senkitől nem fogadom el a pénzt addig amíg nem végeztünk az ellátásával. Egyrészt mert így érzem korrektnek, végülis hálapénzről van szó; másrészt meg nagyon allergiás vagyok arra ha valaki "meg akar venni kilóra", azt hiszi hogy ha azzal kezdi hogy X összeget a kezembe nyom akkor majd ellátom rendesen, egyébként meg nem; meg akkor azt csinál amit akar, úgy beszél velem ahogy neki tetszik.

2009. nov. 5. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!