Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha vérvételnél nem találják a...

Ha vérvételnél nem találják a vénám van jogom kérni hogy hagyják abba a "keresgélést"?

Figyelt kérdés

Legutóbb nem találták a vénám, a nővérke forgatta a tűt mindenfele, kihúzta, újból benyomta és szóltam, hogy inkább hagyja abba, mert már iszonyatosan fáj, majd pár nap múlva visszajövök.

Ő elkezdett kiabálni velem, hogy nem elég, hogy nincs vénám még hisztis is vagyok, maradjak csendben és ne akadályozzam a munkáját.

Persze pár perc múlva feladta és nem engedtem hogy a másik karomat is megszúrja.

Ha elmegyek legközelebb és ugyanez a szitu, van jogom félbeszakítani a vérvételt vagy nincs?

És megmutathatom hol szúrjon meg vagy ebbe sincs beleszólásom?

2012. jan. 16. 16:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%
A nővér tudja a dolgát, ha elküldtek vérvételre, annak oka van. Ha visszautasítod, akkor őt is hátráltatod, az orvosodat és magadat is, hogy kiderüljön, mi bajod van.
2012. jan. 16. 17:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Két dolgot jegyezzél meg 1., Ha vérvételre mész, előtte legalább egy 1/2 l tiszta vizet igyál meg , akkor jobban megtalálják a vénádat.2., Saját érdeked, hogy le tudják venni tőled a vért, mindegy, hogy miért mentél oda. De még sorolhatnám azt is, hogy ha nem lennél annyira betojva a vérvételtől, akkor is könnyebben levennék. Adj neki 100 ft és mindent megtesz, hogy legkisebb probléma nélkül is le tudja venni
2012. jan. 16. 17:41
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem voltam betojva addig amíg szökőévben egyszer kellett menni, de két éve havonta küld a dokim, és az utóbbi két hónapban hetente. És egyre jobban megkínoznak minden alkalommal.

Eddig az utóbbi két hónapig nem gondoltam volna hogy egy vérvétel így tud fájni, de tud. És nem hiszem, hogy normális dolog erőszakosan vájkálni a tűvel a páciens karjában.

Persze hogy szólok ha már úgy érzem elájulok.

1. Iszok eleget 2. a félelemnek nem tudom mi köze lenne a szúrás sikeréhez 3. lefizetéssel még tényleg nem próbálkoztam...

2012. jan. 16. 19:46
 4/14 anonim válasza:
100%
Utolsó kérdésre a válaszom. Mikor megtem vérvételre, mert sztem valamilyen gyógyszer akkor 3 havonta kellett mennem vérvételre, és mindig megkérdezte, hogy honnan szokták venni. Ilyenkor megmutattam és nem volt baj.Sőt még örült is neki hogy segítettem és persze egyből megtalálta.
2012. jan. 16. 19:58
 5/14 A kérdező kommentje:
Én is mutattam hogy honnan szokott sikerülni, de leszólt a nővérke hogy ne akarjam őt kioktatni. :(
2012. jan. 16. 20:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mondjad, hogy vegyen vért a kézfejedből.

Egyáltalán nem fájdalmasabb mint a másik helyről...

Nekem sem találják a vénámat, bár inkább azért, mert én nem vagyok vékony (de nem is látszik egyáltalán), régebben még tudtak onnan vért venni, de 2 éve már csak a kézfejemből tudtak, pedig próbálta kitapogatni, nyomkodni (már fájt mint állat) de semmi, aztán mondta, hogy akkor kézfej.. :D

2012. jan. 17. 15:15
 7/14 A kérdező kommentje:
OK, megpróbálom hátha kézfejből jobban megy. Bár nem szúrtak még ott, de talán sikerülhet mert ott látszanak az ereim.
2012. jan. 17. 16:14
 8/14 anonim ***** válasza:

Kézfejből általában sikerül, mert nekem még akkor is eltalálták (látszódott) mikor egyszer november végén voltam és eleve hideg volt, meg izgultam is és olyankor ugye összehúzódnak az erek, de sikerült, egy kicsit meg kellett paskolni és már szúrt is.

És mondom az volt a meglepő, hogy nem fájt (nekem a vénás mindig nagyon kellemetlen volt), úgyhogy ezt tényleg megkérdezheted majd :)

2012. jan. 17. 18:31
 9/14 A kérdező kommentje:
Pénteken megyek, majd megpróbálom megkérni a nővérkét hogy a kézfejemet szúrja meg. Hátha nem b*sz le megint hogy okoskodok.
2012. jan. 18. 14:21
 10/14 A kérdező kommentje:
Sikerült egyezkedni, a csuklóm oldalán talált egy használható vénát, egyáltalán nem fájt a vérvétel csak fura érzés volt ilyen szokatlan helyen a szúrás. :))
2012. jan. 20. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!