Ha vérvételnél nem találják a vénám van jogom kérni hogy hagyják abba a "keresgélést"?
Legutóbb nem találták a vénám, a nővérke forgatta a tűt mindenfele, kihúzta, újból benyomta és szóltam, hogy inkább hagyja abba, mert már iszonyatosan fáj, majd pár nap múlva visszajövök.
Ő elkezdett kiabálni velem, hogy nem elég, hogy nincs vénám még hisztis is vagyok, maradjak csendben és ne akadályozzam a munkáját.
Persze pár perc múlva feladta és nem engedtem hogy a másik karomat is megszúrja.
Ha elmegyek legközelebb és ugyanez a szitu, van jogom félbeszakítani a vérvételt vagy nincs?
És megmutathatom hol szúrjon meg vagy ebbe sincs beleszólásom?
Nem voltam betojva addig amíg szökőévben egyszer kellett menni, de két éve havonta küld a dokim, és az utóbbi két hónapban hetente. És egyre jobban megkínoznak minden alkalommal.
Eddig az utóbbi két hónapig nem gondoltam volna hogy egy vérvétel így tud fájni, de tud. És nem hiszem, hogy normális dolog erőszakosan vájkálni a tűvel a páciens karjában.
Persze hogy szólok ha már úgy érzem elájulok.
1. Iszok eleget 2. a félelemnek nem tudom mi köze lenne a szúrás sikeréhez 3. lefizetéssel még tényleg nem próbálkoztam...
Akkor mondjad, hogy vegyen vért a kézfejedből.
Egyáltalán nem fájdalmasabb mint a másik helyről...
Nekem sem találják a vénámat, bár inkább azért, mert én nem vagyok vékony (de nem is látszik egyáltalán), régebben még tudtak onnan vért venni, de 2 éve már csak a kézfejemből tudtak, pedig próbálta kitapogatni, nyomkodni (már fájt mint állat) de semmi, aztán mondta, hogy akkor kézfej.. :D
Kézfejből általában sikerül, mert nekem még akkor is eltalálták (látszódott) mikor egyszer november végén voltam és eleve hideg volt, meg izgultam is és olyankor ugye összehúzódnak az erek, de sikerült, egy kicsit meg kellett paskolni és már szúrt is.
És mondom az volt a meglepő, hogy nem fájt (nekem a vénás mindig nagyon kellemetlen volt), úgyhogy ezt tényleg megkérdezheted majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!