Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell lehurrogni azt,...

Miért kell lehurrogni azt, aki szégyenlős? Miért nem lehet elfogadni, hogyha valaki nem akar intim vizsgálatot?

Figyelt kérdés
Minap esett meg velem, hogy éjszaka hánytam végig, és olyan hajnal 2 fele bevitt barátom a kórházba. Ott megvizsgáltak úgy, mint a háziorvosnál, majd lett volna egy fenékvizsgáalt is, de én ezt nem kértem. Erre orvos lehurrog, hogy hogy lehetek ennyire felelőtlen, miért neml ehet megmutatni.. Oké, az én egészségem, és tudom, h nem a sejhajomat akarja mustrálni, de ha én egyszerűen gátlásos vagyok, nődokihoz is vonakodva megyek el, akkor mit kell ezen fennakadni? Sosem értettem :/

2012. jan. 15. 15:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
30%

Persze, csak azért akart vkinek beletúrni a seggébe, mert ki akart vele cseszni...

Imádom az összeesküvés elméleteket.

2012. jan. 15. 18:35
 12/26 bensdorp ***** válasza:
31%
De ha mégis azt gondoltad, értelmetlen lenne megvizsgálnia az intimebb részeken is, miért nem kérdezted meg, miért szükséges a vizsgálat?
2012. jan. 15. 18:38
 13/26 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hányás miatt miért kell a végbélbe nyúlni??
2012. jan. 15. 21:04
 14/26 Darkkingdom ***** válasza:

Érdekes aztény,mert hurrogjátok meg minden,de egyik hozzászólónak van eddig igaza,hogy miért nem kérdezted meg hogy azt miért kell?

Mert azt én sme értem hogy hányás miatt miért kell a fenékvizsgálat!?

Akárhányszor mentem hányással a háziorvoshoz vagy bárhova a sejhajomat még nem kérték a vizsgálathoz!(jelzem én 24/F vagyok) de a nőknél sem igen hiszem hogy a hányás összehozható a fenékkel!

Aki tudja konkrétan hogy márpedig kell,az mondja már el miért,mert engem is érdekelne!

2012. jan. 16. 00:49
 15/26 anonim ***** válasza:
58%

Azért, mert ez a protokoll. Minden osztályon meg van az, hogy mikre kell rákérdezni, és vizsgálatnál mit kell megnézni. Fizikális vizsgálatoknál teljes státusz kell, mert bármi bármivel összefügghet.

Nekem egyszer azért kellett sürgősségire mennem, mert fájt a hasam (cisztám volt), és csináltak EKG-t. Azért, mert sürgősségin csinálniuk kell mindenképpen.

2012. jan. 16. 10:44
 16/26 anonim ***** válasza:
58%

".. szerintem a dokinak nem tetszett,hogy felkeltettétek vagy épp az asszisztens mellől húztátok ki és bunkózni akart."

Kedves válaszoló!

Ne magadból indulj ki, ha egy orvost bírálsz.

2012. jan. 18. 19:32
 17/26 anonim ***** válasza:
58%

Nem értem miért kellett lepontozni a teljesen korrekt válaszomat. A fizikális vizsgálat egyik része a rectalis digitalis vizsgálat.

Ha vki van olyan "kedves" és leértékeli válaszom, ugyan legyen már pofája ahhoz is, hogy legalább leírja, mégis mi nm tetszett rajta.

2012. jan. 18. 19:52
 18/26 anonim ***** válasza:
A recalis dgitalis vizsgálat milyen protokoll szerint része egy hnyós beeg vizsgálatánka?
2012. jan. 18. 20:26
 19/26 anonim ***** válasza:
77%

"Minden osztályon meg van az, hogy mikre kell rákérdezni, és vizsgálatnál mit kell megnézni. Fizikális vizsgálatoknál teljes státusz kell, mert bármi bármivel összefügghet.

Nekem egyszer azért kellett sürgősségire mennem, mert fájt a hasam (cisztám volt), és csináltak EKG-t. Azért, mert sürgősségin csinálniuk kell mindenképpen."

Kedves utolsó... az EKGnak SZERINTED mi köze a cisztához??? Szépen, normálisan leírta már egy válaszoló (akitől idéztem), hogy miért. Mert ez az adott osztályon KÖTELEZŐ PROTOKOLL által előírt KÖTELEZŐ VIZSGÁLATOK listáján szerepel. Ennyi, kész.

Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy ha valaki olyan sz@rul van, hogy hajnali kettőkor kórházba viteti magát, akkor ne picsogjon, ha megvizsgálják. Akkor se, ha éppen a végbelét. (Voltam durva hányással kórházban, igen, vizsgálták a végbelemet is, mégsem hisztiztem, pedig TIZENKÉT éves voltam. A kérdező majdnem kétszer ennyi, tessék felnőni.)

2012. jan. 19. 00:57
 20/26 anonim ***** válasza:
71%

Hányás, hasmenés --> belgyógyászati alapvizsgálat

A belgyógyászati alapvizsgálatnak pedig része a rectalis digitais vizsgálat.

Attól, hogy képtelenek vagytok felfogni, hogy az orvosnak elő van írva, hogy betegfelvételkor milyen vizsgálatokat kell elvégeznie, attól még ez van és kész.

Annyira imádom, mikor vki visong, hogy ő ezt meg azt a vizsgálatot nem akarja, aztán ha vmi baja lesz, az orvos a szemét köcsög.

Ha elutasítod a vizsgálatot, akkor utána nem kell panaszkodni, ha vmit nem vesz észre az orvos.

2012. jan. 19. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!