Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Magán úton végeztethetek MRI,...

Magán úton végeztethetek MRI, vagy CT vizsgálatot?

Figyelt kérdés

Rengeteget fáj a fejem, meg sok egyéb problémám van, és hiába küldözgetnek vérvételre, meg neurológushoz, mindenhol azt mondják, hogy nem tudják miért.

Én meg arra gondoltam, hogy lehet, hogy kéne csinálni egy MRI-t vagy CT-t (nem tudom melyik) róla, hátha kiderülne, hogy valami nincs rendben a fejemben.. Lehet ezt magán úton elintézni, vagy nagyon hülyeség?

2011. dec. 11. 12:07
 1/8 Antimod ***** válasza:
100%
Lehet, csak nagyon drága (huszon-néhányezer forint). De előbb kapsz beutalót, mintha orvos küldene. Ez valahol szörnyű...
2011. dec. 11. 12:14
 2/8 A kérdező kommentje:

hát az orvos engem nem küldene.. Meg ki is van nekik adva, hogy ne nagyon adjanak sehová beutalót... :S

(én meg közben minden nap szenvedek, még álmomban is a fejfájás megy, de ezt most viccen kívül :)

2011. dec. 11. 12:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért akarsz fizetni olyasmiért, ami jár neked? Harcold ki magadnak ezeket a vizsgálatokat tekintettel arra, hogy sötétben tapogatóznak az orvosaid, te pedig csak szenvedsz.
2011. dec. 11. 12:18
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

KEdves második, azért gondolom te is látod, hgoy mi megy ma itt Magyarországon, az egészségügy terén is!?

Egyszerűen lehetetlenség, hiába mondom, hogy jár nekem, ki foglalkozik azzal? Ha nem fizetsz még szülni sem tudsz!

3 hónapot kell várni míg pl szemészetre bejutsz(addig vaksin menj neki mindennek) és közben minden területről kinn van a szórólap, hogy menj magánrendelésre. Igen, fizetve van a TB mégis arra akarnak rákényszeríteni, hogy fizessünk pluszba azért ami jár nekünk, van ahol nem lehet mit tenni.

(Pl. van egy cisztám, ami rémesen fáj, meg kellene műteni, de várólistára tettek, amire csak Isten tudja, mikor kerül sor, de elkezdhetek veszekedni az orvossal, hgoy már pedig műtsél meg, mert ez nekem jár, de akarom én hogy egy olyan ember vagdosson, akit előtte jól leteremtettem, meg kioktattam? hát nem nagyon...)

2011. dec. 11. 12:34
 5/8 Antimod ***** válasza:
100%

Igen, tragéida... ebből nagy baj lesz, ha nem változik meg gyökeresen az egész egészségügyi rendszer.

Sajnos nekem az az érzésem, hogy arra megy ki a játék, hogy pár év múlva átverhessék az embereken a fizetős, több-biztosítós egészségügyi modellt. Mondván, ha akarsz valamit, így is úgy is fizetni kell érte.

Ne kanyarodjunk el a témától, én azt mondom, ennyit megér az egészséged, fizesd be, és menj el, ha másként nem lehet.

2011. dec. 11. 12:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát ha van lehetőség rá, akkor mindenképp megpróbálom!

(és itt jön be, hogy mennyire nincsen munka... XD Na nem baj, majd csak megoldom, vagy max megdöglök és az állam is örülhet :D)

2011. dec. 11. 12:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet magánúton végezni vizsgálatot, de főként az MRI beutaló nélkül kegyetlen drága.Ahhoz hogy értelme legyen a vizsgálatnak kontrasztos és natív sorozat is kéne, ami CT-nél olyan 40-50 ezer MR-nél meg olyan 70. És mindehhez még vedd hozzá hogy az esetek több mint 90%-ban semmilyen olyan organikus elváltozás nem mutatható ki, ami magyarázná a tüneteket.

ha mégis van valami akkor általában az alábbi négy betegségcsoport szokott előfordulni:

- valamilyen szemprobléma (ha főleg délután/este, fáj a fejed, amennyiben egyetemre jársz még akkor utána )

- arcüreggyulladás

- valamilyen agyi érprobléma (aneurysma,cavernoma,AVM)

- legrosszabb esetben pedig agydaganat

De legtöbbször a fejfájás nem magyarázható képalkotókkal (és sokszor egyéb módokon sem), ez egy elég nehéz területe a diagnosztikának.

Az MRI/CT vizsgálatról itt találsz információt:

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=CkzC9MA7WUg&feature=related

2011. dec. 11. 13:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen utolsó a válaszodat!!!! :)

(Egyébként szemészetre is küldtek már fejfájás miatt, ott minden rendben, nem csak este fáj, hanem már egész nap, reggel ezzel kelek s vele is fekszem, és sokszor éjszaka is fejfájásra kelek, valamint teljesen független a frontoktól meg úgy tűnik minden mástól is.. :S)

Köszi a linkeket!

2011. dec. 11. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!