Megharapott a macskám és még nincs oltása. Mit tegyek?
Kötözd be.
Semmi. De ha félsz, menj orvoshoz inkább.
Hogyne, már vegyétek meg a koporsót, még van időd kiválasztani magadnak. :))
Dehogy lesz bajod. Kis betadine, én még azt sem szoktam. Harapott már macska, hörcsög, patkány, és tengerimalac, sőt liba is. Ha nem ér csontot a harapás, akkor nem biztos, hogy elfertőződik. Ha holnapra nagyon begyulladna, menj vele orvoshoz, de szerintem nem lesz rá szükség.
köszönöm szépen a válaszokat!
én amúgy a veszettségre vagy az ehhez hasonló durva betegségekre gondoltam, hogy ha azt hordozna a macska, akkor elkapnám-e tőle egy olyan harapott sebbel, ami nem ért csontot.
Harapás után pár nappal, fájdalmas bőrpír, duzzanat, kemény tapintat,erős fájdalom, láz, seb,sebkörül váladákozás stb. Erős vénás antibiotikum kúra.
Végül is, azt írod hogy a cica 4 hónapos. 1 hónapja lakásban van. Nem valószínű hogy az első 3 hónapját egerészéssel töltötte.(mert ez itt a lényeg, nem a veszettség) a felnőtt vadászó házimacskanyálában mindenféle baci lehet ami veszélyes lehet harapás után az emberre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!