Mitől vérzik az orrom?
Az oka lehet,vérzésalvadással összefüggő zavarok,májműködési zavarok,májműködési zavarok,a területet érintő rákos elváltozás,magas vérnyomás.
Hajtsd előre a fejed,klét ujjaddal csippentsd össze az orrlyukadat 10 percre.Elöbb semmikép ne engedd el,és a szádba került vért köpd ki nehogy hányjál!Esetleg fordulj orvoshoz ha nagyon zavar!
Én nem gondolnék azonnal a legrosszabbra. Van akinek gyengébb a hajszálér-hálózat az orrában, és emiatt gyakoribb az orrvérzés. A kis hajszáleret a fül-orr-gégészeten el szokták "sütni",ha naponta többször is elpattan - apukámnak többször is megtették.
Mindenesetre menj el a háziorvoshoz, hogy nézessen egy vérképet és kizárhassa a szervi hátteret mint kiváltó okot.
Két és fél évvel ezelőtt, ilyen télvégi-márciusi időszakban sokat voltam náthás, sokat fújtam az orrom, aztán nekem is hosszabb időn keresztül (több hét) hetente több nap is vérzett az orrom, aztán még rosszabb lett, volt olyan, hogy akármit csináltam, eleredt, naponta többször is. Végül aztán egyik reggel vagy 20 percig tartott, mire elállt, és akkor rögtön elindultam a fül-orr-gégészetre, hogy rendbe tegyék. Tartottam tőle, mert nem tudtam, mit szoktak ilyenkor csinálni.
Aztán bementem, és kevesebb mint 10 perc alatt teljesen rendbe tették az orromat, egy kedves fül-orr-gégész doktornő volt, s gyakorlatilag fájdalommentesen megoldotta a problémát úgy, hogy valami vegyszerrel lekezelte a sérült hajszáleret. Ha ezt tudom, akkor sokkal előbb elmentem volna, de így is nagyon örülök, hogy orvoshoz fordultam.
Utána több mint egy évig egyáltalán nem vérzett az orrom, és azóta is csak nagy ritkán fordult elő, mikor nagyon náthás voltam, meg mikor egyszer beverték. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!