Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Maundulaműtét közben érzel-e...

Krisz85 kérdése:

Maundulaműtét közben érzel-e öklendezést, működik-e az öklendező reflek a torkodba dugott tárgyaktól, ha helyi érzésteleítéssel csinálják?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!! Nekem csak annyi kérdésem lenne így 5 nappal a mandulaműtétem előtt 27 évesen, és most elsősorban a helyi érzéstelenítéssel műtöttektől kérdezném,hogy a 3 db vagy mennyi szuri a mandulába és annak helyére elmulasztja a feltételes öklendező reflexet, amit az vált ki, hogy a szádban kotorásznak?! Tudjátok mint amikor most normál esetben ledugsz valamit a torgodon és öklendezni kezdesz? Gondolom ez nincs műtét közben ugye?!

köszi a válaszokat.

2011. szept. 14. 23:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
jah mondjuk jogos... akkor csak valahová máshová :)
2011. szept. 16. 23:29
 12/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok! mindenkinek köszi a választ. Már 1 napja itthon vagyok, kedden műtöttek. Hétfőn kértem a doktornőt, hogy altassanak, mert beugrott, hogy annyira öklendezem, hogy normál esetben pl. nem tudod úgy gurgulázni a vízzel sem a torkommal mint a TV maci, tehát a garatöblögetés nem az erősségem. Így is lett. Hétfőn egy sor vizsgálat. Kedden éjféltől nem ehettem. Kedden reggel kaptam egy bogyót, összefolytak a falak, meg nem tudtam beszélni csak mosolyogtam tőle. Műtőbe be, ott még emlékszem hogy az EKG-t rám tették, arra keltem, hogy fekszem az ágyamban és folyik belém az infúzió, konstatáltam, hogy túl vagyok rajta, visszaaludtam. Egy órára rá felkeltem mintha reggel keltem volna. Nem fájt nagyon, mint egy enyhe torokgyulladás. Taknyos nem voltam és lázam sem volt csak később, de lenyomták folyékony lázcsillapítóval. Az első éjjel sajna elég rossz volt, nem a fájdalom miatt, beszélni nem tudsz, de ha nem nyelsz semmit nem érzel, nyelés közben mint amikor durva mandulagyulladásod van és fáj a nyelés, csak nem vagy taknyos és lázas (jobb esetben), és akkor ki lehet bírni azért. Nem is kértem másfél napig fájdalomcsillapítót, az első éjjel a végtelen sok nyáltermelés miatt nem tudtam aludni normálisan, folyamatosan innom kellett. Majd a vízben oldódó cataflam nagyon jó barátom lett, napi 3 al simán ki tudom bírni, bár reggel arra kelek, hogy fáj, de gyorsan iszom is egyet, hogy menjen a reggeli. Annyira nem fáj ilyenkor mintha nem is műtöttek volna, nehéz ágyban maradni, nem érzed magad különösebben betegnek. Az 5-10. nap a kritikus, a seb helyén fehér lepedék keletkezik, és gyógyuláskor fokozatosan leválik, és bevérezhet, ilyenkor azonnal kórház újra. Eddig a műtét óta csak a műtétet követően köptem véreset 3x, az is enyhe rózsaszínű volt. (Uzsokiban műtöttek egyébként). Folyamatosan zsepibe köpök, hogy ellenőrizzem minden okés-e. Még 9 nap pihenő itthon ha nem történik semmi, feküdnöm kell. Remélem akit majd műtenek a közeljövőben és most olvassa, annak egy kis támpont, túl lehet élni 27 évesen is.
2011. szept. 24. 08:00
 13/18 anonim ***** válasza:
Jobbulást.És egyél sokat, nehogy bevérezzen :)
2011. szept. 24. 12:40
 14/18 anonim ***** válasza:

Az előző szerintem azt akarta irni hogy igyál sokat! :)

Jobbulást és tényleg igyál mert nekem a 11. napon vérzett be sajnos. :( Na nem ijesztgetni akarlak. Ne beszélj túl sokat és ne sírj mert az árt. Én sírtam sajnos lehet az okozta a galibát rá egy-két napra. Minden jót!

2011. szept. 25. 22:25
 15/18 anonim ***** válasza:
Ennit akartam írni. Vagyis az a lényeg, hogy sokat egyél, piritóst stb hogy levigyék a lepedéket és akkor nem vérzik be. De persze inni is kell sokat.
2011. szept. 26. 15:22
 16/18 anonim válasza:
Szia! Engem gyermekkoromban szabadítottak meg a manduláimtól és elég horror volt, de a műtét után annyi fagyit ehettem, amennyi csak belém fért. És mindezt orvosi rendelvényre. Neked nem tanácsolták?
2011. szept. 26. 19:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a pirítós jó tanács... mi más szakítaná fel jobban, mint a jól megsült kenyérmorzsák??

Ahogy előttem is írták már, inni kell sokat, hogy ne tudjon megkeményedni a heg, ergo ha eljön az ideje, hogy leváljon, akkor se egyben szakadjon fel...

Pont ezért is mondják a fagyit is, hisz az hűt, de szépen lehet nyelni anélkül, hogy karcolná a sebet..

Mielőbbi felépülést! :)

2011. szept. 26. 22:23
 18/18 A kérdező kommentje:
NA Sikeresen bevérzett, a 6. napon (van ilyen Arnold film is?! :D ) , kórház vissza éjjel 11 kor, újra megműtöttek, elsütötték a vérzést, ami igen heves volt, most már minden ok. :-)
2011. okt. 3. 20:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!