Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A családban sok az IR-es, én...

A családban sok az IR-es, én pedig néha nagyon megéhezek, leesik a vércukorszintem, jelenleg nem figyelek az étrendemre, kicsit szédülök is néha, és tanácsolták hogy menjek el vérvételre. Ennyi indok elég hogy elküldjön a háziorvos laborra?

Figyelt kérdés
Aggódok, hogy mi van ha én is inzulinrezisztens/cukorbeteg vagyok, szeretném tudni, vagy megkönnyebbülni hogy nem vagyok az. :D De mit mondjak a háziorvosomnak? Kb sose megyek orvoshoz. 19/L

tegnap 21:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mondd neki ugyanezt. Evente egyszer tudtommal elkuldhet minden kulonosebb indok nelkul, preventiv jelleggel.

Honnan tudod hogy "leesik a vercukorszinted"? Azt tudtad hogy a magas ertek a tunet?

tegnap 21:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy preventív laborhoz nem kell indok. Az inzulinrezisztenciát nem fogja állami labor megnézni, azt magánban kell. De egy általános vérkép is informatív. Szédülés az alacsony hemoglobinszinttől is lehet. Sok édességet, pékárut eszel?
tegnap 21:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Sok pékárut eszek, édességből szerintem "normális" mennyiséget. A "leesik a vércukorszintem" nem biztos hogy igaz, arra mondom, amikor néha elkap a gyengeség, kis remegés akár, de ha eszem valamit elmúlik (gyakran szoktam enni pedig...) De akkor nem fogja furcsállani az orvos hogy "csak úgy" szeretnék vérvételt?
tegnap 23:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!