Varrt seb mennyire fáj mikor gyógyul?
Egy napos lesz a műtét, körülbelül 6cm-s vágás. Szinte elkerülhetetlen, hogy koszolódjon a kötés. Érheti-e víz zuhanyzás közben? Hány nap múlva? Zsíros bőrdaganatot műtenek ki.
Tudom hogy kérdezzem az orvost de már most nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire készüljek.
OcteniSept meg mindenféle tapasz van itthon.
Köszönöm szépen a válaszokat! 🙏🥰

Nekem anyajegyet vettek le, azt mondta a sebész hogyha nagyon vizes, koszos lesz a kötés akkor betadinozzam le és csere. És amúgy meg napi 1x. Szóval én simán zuhanyzás utánra időzítettem a cserét.
Az első nap mondták hogy fájhat, vetembe gyógyszert rá így okés volt. A második naptól nem volt gond. Vagyis de, viszketett mint a fene mert begyulladt a bőröm a ragtapasztól a ragasztós részen de más nem volt.

Nekem mikor elszakadta combizmom szétment a térdkalácsom, kb 20 centis vágást toltak a lábamra
A bőr elvágása kb 1 napig fáj, ami fájhat az az hogy ha izmokat és inakat is átvágnak méllyen.
De ma már lassan mindent laparoszkoppal mütenek, igy gyorsan gyógyúlnak a mütéti sebek
Maga a gyógyúlás nem fáj, max viszketa bőr.
A varatszedésig nem érheti víz(ezt szokták mondani az orvosok) és nem lesz semmi baj

Nekem mellplasztika után, ha jól emlékszem, 10 napig - a varratszedésig -nem érhette víz. De nem volt vészes,mert amügy a kompressziós melltartót sem vehettem le. A melltartót nem áztattam el zuhanyzáskor. Maga a varrás helye nem fájt.
Anyajegyeltávolítás után sem voltak fájdalmaim, a vizes dolgokra nem emlékszem.
Most volt laparoszkòpos műtétem, zuhanyzás után cseréltem a kis tapaszokat a vágásokon.

ha a még nem teljesen bezárodott sebet víz éri, akkor elfertőzheted.
Varratszedésig nem kéne vizezni a sebet

Van vízálló tapasz. Kórházban nekem az volt a 10 centis seben.
Azt mondták, otthon zuhanyozhatok simával is, de ne áztassam és utána cseréljem le. Elmondták, pontosan mit kell használni, milyen fertőtlenítő, tapasz, stb.
Nem fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!