Gyermekorvosunk szorgalmazza, hogy vetessük ki a gyerek manduláját, mert sűrűn van mandulagyulladása. Van esetleg más megoldás?
Szia
Nekem is meg volt bolondulva egy időben az orvos, állandóan azt mondta, hogy vetessük ki a manduláimat, mert gyakran volt begyulladva.
Nem vetettük ki, és mégis felnőttem :)
Szerintem ez annyira nem sok, ne vetessétek ki egyelőre.
Elég akkor, ha szinte már állandóan zöld gyennyes dolgok vannak rajta, akkor tényleg javasolt, ha már nem lehet megmenteni gyógyszeres kezeléssel.
De szerintem kerekperec mondjátok meg az orvosnak, hogy a kisgyerek fél a műtéttől és ezért inkább kivárjátok ha nem lesz mindenképpen muszáj nem vetetitek ki.
Illedelmesen meg kell köszönni az orvosnak a tanácsokat, de ebből ne engedjetek.
Nekem barátnőmnek is mondta, hogy vetesse ki, neki már nincs meg, nem tudom mi értelme volt kivenni... az a tapasztalatom az, hogy sok orvos nagyon rá van kattanva erre a mandulakivevős dologra - feleslegesen.
Nagyon veszelyes komplikaciokat okozhat a mandula, ha baj van vele, ki kell vetetni! En nekem gyerekkoromba ugyanilyen problemam volt, a haziorvos azt mondta anyunak,k majd kinovi, de 11 eves koromtol elkezdtem azonnal fajni a combjaim ha volt vele vmi problema, ugy,h menni se birtam, vegul apu egyik orr-ful gegesz baratja megvizsgalt es azt mondta,h azonnal ki kell venni, igy is lett, akkora volt a mandulam,h nem fert bele az uvegbe, amit szoktak hasznalni, azota nem volt torok problemam! ( 24/ L )
Nem igazan ertelek, inkabb tomod a gyermeked antibiotikummal, mintsem elmennetek egy rutinmutetre es nem jonne tobbet elo a gond? Addig menjetek, mig kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!