A só mennyire fáj, ha a sebet összehúzza?
:D De nem aktuális a téma, csak egyszerűen érdekel. :D
Szóval mihez hasonlítható a fájdalom? (Csak hogy legközelebb tudjam, h bevállalom-e.)
Köszönöm a tippeket. :)
De mondom, h nem aktuális a téma, egyszerűen csak hallottam valahol, hogy az nagyon jól összehúzza a sebet. Te erről mit gondolsz? Ez szerinted nem hatásos?
Én még sosem hallottam porcukrot a sebre. Nem akarlak megsérteni, de ha takarítasz a kórházban, attól még nem leszel sebész.
Semmilyen ételt nem lehet sebbe tenni (meg sehova máshova, sem leégésre, sem hüvelygombára). Ha nagy a seb, akkor a kórházban ellátnak. Ha kicsi, akkor lemosod vízzel, ha van otthon valami sebfertőtlenítő, akkor használod azt vagy kérsz rá valamit a patikában.
Úáá eltértünk a témától rendesen. :D
Engem most kifejezetten a só hatása érdekel.
(Tudom, h sok más dologgal is meg lehet oldani, amik nyilván jobbak is.)
De ha mondjuk van egy olyan helyzet, h van egy vágás mondjuk a karon, ami nem szorul összevarrásra, de azért szivárog belőle a vér és el is fertőződhet...és csak és kizárólag SÓ van, amit fel lehet használni, akkor abból mennyinek kell a sebre kerülnie? Mennyire hatásos? És ez mennyire fájdalmas? Mihez mérhető?
Nem kevered véletlenül a timsóval? Ezt általában borotválkozás után kisebb vágásokra használták. Összehúzó és antibakteriális hatása van.
A só egyébként nagyon tudja marni a sebeket. Csak konyhai tapasztalatról tudok beszámolni, mert többször előfordult, hogy elvágtam az ujjam és utána belenyúltam a sóba véletlenül. Nagyon csíp.
9.29 Ez aztán a beszólás! Most biztos viccesnek érzed magad.
Egyébként szülésznő vagyok a 2-es Női Klinikán. Van egy kis gyakorlatom a sebkezelésben. Tudod, a sebkezelést már nem az orvos csinálja, hanem a nővér v a szülésznő.
Szerencsére nem nálad szült a párom, mert tőlem kaptál volna olyat, hogy kereshettek volna neked néhány sebészt, ha cukrot szórsz a sebbe!
Csak úgy mellékesen: cukorbetegnél is előadnád ezt a "remek" kezelést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!