Nincsen szerintem TB-m. Elmenjek orvoshoz?
Figyelt kérdés
Most végeztem a iskolával, és szerdán regisztráltattam magam a munkaügyibe. Onnen elküldtek a polgármesteribe és ellett intézve hogy ingyen legyen 1 éven keresztük a Tb-m mert még pályakezdő vagyok és nincsen munkám. Viszont, a Tb kártyám csak egy nyilatkozattal érvényes, amit 2 héten belül postáznak csak. Tegnap óta fáj a hátam, este pedig igy nyomott már a tüdőm, félek nehogy tüdőgyulladásom legyen :S ha elmegyek a szokásos orvosomhoz, megfog vizsgálni? Vagy szerintetek igyis érvényes ha mondom neki hogy még nem küldték?? Vagy ha fizetnem kell érte akkor mennyit?? Köszönöm a válaszokat!2011. júl. 2. 09:35
1/6 anonim válasza:
Nos!Nem tudom hogy pontosan mikor végeztél a sulival de utána még 45 napig érvényes a tb.A polgármesteribe meg attol nem kaptál még papirt elvileg elég hamar lejelentenek és már lehet h a gép azt mutatja hogy érvényes,ha nem akkor bemész és kérsz egy igazolást hogy fizeti a hivatal.
2/6 A kérdező kommentje:
másfél hete végeztem és szerdán jelentettem le magamat. Papirt nem adtak mert hogy majd 2 héten belül kiküldik házhoz :( Akkor elmegyek és remélem még érvényes mert még benne vagyok a 45 napban, csak mert lejelentkeztem azért bizonytalanodtam el kicsit...
2011. júl. 2. 09:48
3/6 anonim válasza:
Mindenképpen megvizsgálnak ingyen, e miatt ne aggódj!!! Jelenleg a 45 napos "passzív" biztosítási időd bőven él, így addig úgysem kell az Önkormányzatnak sem fizetnie utánad semmit! (Egyébként attól, hogy Te csak később kapsz róla értesítést, hozzánk szinte azonnal lejelenti az Önkormányzat, és azonnal megkapod a "zöld lámpát"!) :-)
4/6 anonim válasza:
Én tavaly végeztem (érettségi, de ez lényegtelen), és december 15-ig volt Tb-m. Ez tuti, mert december 8-án volt egy műtétem 1 hét "kórházasdival", és féltem, hogy nehogy kifizettessék velem, ezért beakartam fizetni az egész decemberi biztosítás díját, de le lettem hülyézve, hogy miért nem tudom felfogni, hogy decemberben csak félhavit kel...
5/6 anonim válasza:
Szia, pont most estem át ezen, de nekem szerencsére elmondták rendesen. A diákigazolványod október 31-ig él, tehát addig van rendes jogviszonyod. Utána passzív + 45 nap, tehát dec. 15-ig rendben vagy!!!
6/6 anonim válasza:
ha van taj számod, akkor ellátnak ingyen, az, hogy nem fizeted a tb-t vagy nem rendezi utánad senki a navra tartozik és nem az orvosra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!