Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi történik egy üzemorvosi...

Mi történik egy üzemorvosi "kötelező" vizsgálaton a C és D kategóriás munkavállalók esetében?

Figyelt kérdés

Azért kérdem mert mostanában rengeteg rémtörténetet hallottam és olvastam arról,hogy bugyira vetkőzésre "kényszerítette" az orvos a C és D kategóriába tartozó munkavállalókat, vagyis tisztára úgy viselkedett mintha valami általános egészségi állapot felmérő vizsgálatot jelente az üzemorvosi vizsgálat. Pedig ez nem így van! Üzemorvos csakis olyasfajta vizsgálatokat végezhet ami azt hivatott megállapítani, hogy az illető alkalmas-e az adott munkára vagy sem.

Hallottam olyat is, hogy aki megtagadta a vizsgálatot azzal elkezdett üvöltözni az orvos, hogy akkor "nem írja alá az alkalmassági papírját".

Ez lenne a kérdésem, hogy ez mennyire általános? Tényleg így viselkednek az üzemorvosok?

Akkor inkább el se megyek soha dolgozni....

2011. jún. 9. 00:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
56%

Kedves 22:46-os!

Ez nekem elképesztő, hogy egy irodai dolgozót miért kellene "kötelezni" ilyesmire?!

De úgy látom téged ez nem zavar különösebben....Akkor ez az egész téma nem érint téged....

Sokan vannak viszont akik megdöbbentek és felháborodtak azon, hogy "kényszer vizsgálattal" akarják zsarolni őket...

Az is amit te leírtál az NEM üzemorvosi vizsgálat volt (legalábbis egy irodai dolgozónál) hanem egy általános egészségi állapot felmérő vizsgálat.

Az üzemorvosi vizsgálat csak olyasmire "kötelezhet" bárkit, ami a munkavégzés szempontjából feltétlenül szükséges.

Az általános egészségi állapot felmérésen való részvétel ÖNKÉNTES alapon működik és az általam választott orvossal...egy üzemorvosnak pedig semmi köze ahhoz, hogy ki mikor megy nőgyógyászhoz és egyebek....MAGÁNÜGY!

2011. aug. 26. 07:01
 12/12 anonim ***** válasza:
Valószinüleg a statisztikai adatokat szaporitottad, megkérdezésed, tudtod nélkül...
2011. aug. 26. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!