Iskolásoknál mit jelent pontosan a belgyógyászati vizsgálat? Mit takar és hogyan zajlik? És mi az egyáltalán hogy teljes körű vizsgálat, sokszor hallottam már?
Nálunk annyi volt h meghallgatták a szívünket, megmérték a vérnyomást - pulzust. Megtapogatta a májunkat és ennyi volt.
Igen el lehet utasítani, nekünk kellett hozzá szülői beleegyezés, de szerintem a nélkül is el lehet utasítani.
Igen, meg lehet tagadni.
Nézd meg ezt a linket, itt mindent elolvashatsz a témáról:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..
Kedves Kérdező!
Nem kattintottál rá a linkre amit adtam? Ott 568 hozzászólás született a témában!
De a kérdésedre válaszolva.....
A belgyógyászati alap vizsgálat részei:Testmagasság és testsúly mérés,vérnyomás mérés, látás, hallás, színtévesztés vizsgálat,torokba nézés, szív és tüdőhangok meghallgatása sztetoszkóppal,gerinc vizsgálat és bizonyos helyeken a hasat is megnyomkodják fekvő pózban.
Sok helyen viszont nem csak belgyógyászati vizsgálatokat csinálnak hanem a nemi szervek kornak megfelelő fejlettségét is ellenőrzik.
Lányokkal ezért vetetik le a melltartót, hogy minősítsék, hogy az illető korához képest fejlett vagy fejletlen. Sok helyen meg is nyomkodják a mellüket.A bugyit is azért vetetik le mert a nemiszervek fejlettségét ellenőrzik.Széthúzzák a szeméremajkakat és ellenőrzik, hogy a nagyajkak, kisajkak, csikló rendesen kifejlődött-e.
Természetesen ezen nem kötelező részt venni. Ha akarod megtagadhatod.
01:03
Én beleolvastam! Durva oO"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!