Volt már altatásos műtéted? Hogy zajlott?
nekem volt, kettő is, lábműtétem volt, platinát helyeztek bele, majd vették ki a második műtétnél.
Hát, engem nem tudtak elaltatni, csak nehezen, mert mindig behajlítottam a kezem, és emiatt nehezebben jutott a szer a vérembe :) utána pár perc múlva sikerült, nem volt gond, az ébredezőben kötöttem ki, nem voltam se kába, se hányinger, se hányas, nem volt probléma :) de szinte az osztályon senkinek (baleseti sebészeten voltam)
Eddig 4 altatásos műtétem volt, utána kicsit kóma leszel, NEkem az utolsó után nagyon viszketett az arcom, a műtét utáni 4-5 óra teljesen kiesett, pedig ébren voltam, volt olyan, hogy hánytam (altatógáz miatt) ha választhatsz, akk inkább intravénásan kérd az altatót, mert a gáz nagyon rossz...napokkal később is felbüfögtem :P
Egyébként nem para, előtte alaposan kivizsgálnak, kikérdeznek mindenről, elmondják, h mikor ehetsz utoljára(műtét előtti nap este 6-ig, inni éjfélig lehet), ha bármi fém van rajtad(gyűrű, hajcsatt, piercing, fülbevaló, stb...)azt ki kell venni, valószínű adnak a műtét előtt nyugtató gyógyszert.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:03
Nekem ki volt kötve a kezem a műtét alatt...pont, h ne tudjam mozgatni.
Nagyban függ attól,hogyan és mivel altatnak.Nekem két injekciót adtak.az elsőtől kába lettem,a másodiktól meg hirtelen filmszakadás.Amikor felébresztettek remegtem,de nem mert fáztam,hanem mert ez a kábszer utóhatása,amivel altattak.De nem volt vészes.Magamnál sem voltam akkor még igazán.Amikor felkeltem,nem tudtam milyen nap van,hány óra,mi történt pontosan.Tizenórákat mielőtt rendesen felkeltem.Az egészben csak az volt rossz,amig várnom kellett a műtétre a műtő előtt.
Nekem az orsócsontom velőűrszegezték.Ki sem kellett venni,azóta is benn van.
Engem kétszer alattak műtéthez. Mind a két műtét másvalamiért volt.
Az elsőnél is meg a másodiknál is egy ugynevezett bátorság cuccot adtak be injekcióval. Ekkor csak megnyugszik az ember, még ki lehetett menni WC- re. ( ha kellett )
Utána az első műtétnél jött egy beteg hordó, Ő hordágyon kitólt a műtőbe. A nővérek ott akartak bekötni infúziót, ( azon keresztül jött volna a tényleges altató. Csak mivel rossz a vénám, alig találták. Meg is kérdeztem, hogy mi van nem találják hová kell szúrni? Hát a választ már nem hallottam, mert se kép se hang.
Az ágyamban tértem magamhoz. Altatás elött és ébredéskor nekem nem volt rosszullét meg hányinger.
Azt a napot átaludtam, egyszer bejött a család, de nem emlékszek miket mondtak.
A második műtétnél altató gázzal altattak.
Ott rámtettek egy maszkot. Nagy levegőket kellett venni, utána már csak az ágyamba kötöttem ki. Ott se voltam rosszul.
Jobbulást kívánok! Ne félj nem lesz baj!!! Minden jót!
Nekem mind a két féle módszerrel volt altatásom (5x műtöttek), maszkos és vénás. Egyiknél sem volt semmi probléma (hányás, szédülés), esetleg csak annyi, hogy kicsit kapart a torkom a tubus miatt.
A műtét után felébresztenek, de utána rögtön vissza is alszol, pár órával később felébredtem, és abszolút nem voltam kába, teljesen éber voltam.
Persze, ez a szervezettől is függ, hogy reagál a szerekre.
A kiszolgáltatottságtól ne félj, bár nem tudom milyen műtéted lesz. Én az epehólyag eltávolítás után 7 órával már felkeltem, ezzel nem volt probléma. A másik négy műtétem gerincműtét volt, na az szar volt, mert 24 órán keresztül nem kelhettem fel. Ágytálazás rossz volt, de inkább azért, mert olyan típus vagyok, hogy fekve nem tudok pisilni. :-)
Nem lesz gond, ne félj! Drukkolok, hogy minden rendben menjen!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!