Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért a beteg jár a legrosszab...

Miért a beteg jár a legrosszabbul a magyar társadalombiztosítási rendszerben? Ha fizetem a tb-t, adok még hálapénzt is, miért nem jár tisztességes ellátás?

Figyelt kérdés
2011. jan. 16. 22:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ok,hogy jár az ellátás,de milyen?! Ha én nem végezném rendesen a munkámat,akkor elküldenének.Könnyű mondani,hogy menjek magánklinikára,ahol 1 millió Ft egy szülés.

Nem neked kellett végignézned,hogy egy felelőtlen orvos hibájából,mennyit kínozták a gyerekemet.

Amúgy az egyik barátnőm Németországban él,nincs hálapénz,családi tb-t(ott lehet másképp hívják) fizetnek,azt mondta,fogadott doki sincs,de bárkinek a keze alá befeküdne a kórházukban.Nem ilyen balkáni a helyzet mint itt.

2011. jan. 17. 09:52
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Én még soha sehol senkinek nem adtam hálapénzt. Mégis mindig rendesen elláttak. Na erre varrjatok gombot.
2011. febr. 26. 22:02
 13/17 anonim ***** válasza:
51%

09:52

"Amúgy az egyik barátnőm Németországban él...Nem ilyen balkáni a helyzet mint itt."

Semmivel sem rosszabb itt maga az orvosi ellátás. Nem véletlen, hogy egy csomó német diák tanul magyar orvosi egyetemeken. Szóval ne gyere ezzel "a nyugatiaknak még a fingja is illatos" dumával.

Németország gazdag ország, ezért rendezettebbek, tisztábbak, modernebbek, csillogóbbak a kórházak, nagyobb és kevésbé hajszolt az ápolószemélyzet.

Nyugodtan el lehet menni Németországba, senki se tiltja meg.

2011. febr. 27. 01:10
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyetlen egyszer adtam hálapénzt, szülés után azt az egyszeri támogatást, ami jár, egy az egyben az orvosomnak adtam, mert három héten keresztül tényleg mindent megtett értünk, hogy a babám és én is makk egészségesen jöhessünk haza. Alig akarta elfogadni!

Soha előtte, sem utána, egyetlen forintot sem adtunk. Mindig becsülettel, rendesen elláttak, kivéve egyetlen esetet, amikor az ellátásra ugyan nem panaszkodhatunk, de az orvos a kontrollon nyilvánvalóan az értésünkre adta, hogy neheztel, amiért nem kapott hálapénzt a gyerek orrmandula műtétjéért. Na és? Én sem kapok hálapénzt senkitől amiért rendesen végzem a munkámat.

2011. febr. 27. 08:23
 15/17 anonim ***** válasza:
szerintem ketté kellene választani a tényleges (orvosi) ellátást és a komfortérzetet növelő vagy csökkentő kiszolgálástól illetve körülményektől.Nagyon sok pocsék körülmények között dolgozó orvos és nővér van,akiknek java része a tudásához mérten a maximumot nyújtja a betegének. És vannak szerencsésebbek,akiknek valahonnan volt arra pénzük,hogy magánrendelést vagy magánkórházat hozzanak létre.De én inkább azt nézném meg,hogy kinek milyen volt az egyetemi előmenetele,mert sokszor ez a kettő köszönőviszonyban sincs egymással. Magyarul: nem biztos,hogy az a jobb,aminek jobb ára van!!!!!
2011. febr. 27. 09:44
 16/17 A kérdező kommentje:

01.10

Egy hozzászólásra válaszoltam ezt,bár lehet az is Te voltál.Nem az alapproblémára válaszoltál.Abszolút nem érdekel,hogy mi van Németországban,Amerikában stb.

De itt miért ez a hozzáállás?Az orvosi műhibák nagy része a szülészet-nőgyógyászaton történik.Tudnék mesélni még eseteket,sajnos sok fájdalommal szembesültem a bent töltött hetek alatt.Mindannyian csak annyit szerettünk volna,hogy figyeljenek a babánkra,ránk.Hiszen az élet legnagyobb csodája történt velünk.

2011. márc. 1. 18:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Tudom régi a kèrdés, de a 13. hozzászóló nagyon sötét (lehet,dereng már valami neki?😁)

Remélem kérdező+gyerek jól vannak😊

2021. szept. 30. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!