Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Édesapám tegnap rosszul lett...

Édesapám tegnap rosszul lett Németországban, most kómában fekszik. Milyen (akár jogi) teendők vannak ilyenkor?

Figyelt kérdés

3 napra utazott ki, a másodikon nem ébredt fel, mentővel vitték egy ottani kórházba. Hogyan hozathatjuk haza? Van biztosítása, de fogalmam sincs, milyen - hogyan deríthetem ki. Ha nem tér magához, milyen jogi kategóriába kerül és ki képviseli?

Meg még számtalan össze-vissza kavargó kérdés, nem írom ki mindet..

2011. jan. 1. 10:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Bár ilyen szituban még nem voltam, így nem tudom mi ennek a menetet, de ha a helyedbe képzelem magam, azt tenném első körben hogy felhívnám a kórházat, és telefonon kérnék egy illetékest az ügyben.

És neki tenném fel a kérdéseimet. Biztos vagyok benne, hogy át tud irányítani a megfelelő helyre.

Márha tudsz németül. ha nem, akkor sürgősen keress egy olyan ismerőst, aki viszonylag jól beszéli a nyelvet. Rá még tuti szükség lesz.

2011. jan. 1. 10:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Hívd fel azt a kórházat, ahová át szeretnéd szállíttatni! Ők lehetséges, hogy felveszik a kapcsolatot a külföldi kórházzal.

Viszont csak akkor fogják szállítani, ha stabil lesz az állapota!

2011. jan. 1. 10:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, ami történt, remélem, nem lesz nagy baj. Németország az Unióhoz tartozik, így apukádat külön biztosításnélkül is ugyanúgy ellátják, mintha itthon történt volna. Mivel mukaszüneti nap van és nem tudod, hogy milyen BBP biztosítása van apukádnak, azt javaslom, hogy kérj segítséget a németországi Magyar Konzulátustól (kell, hogy legyen ügyelet), ők segítenek elintézni mindent a kórházzal.

Nem tudod, hogy hol vehette a BBP biztosítását? Utazási irodában vagy közv. a biztosítónál? Ha sikerülne megtudni, hogy milyen biztosítása van, elég lenne a biztosítónak szólni és onnan kezdve mindent ők intéznek. Repülővel ment? Érdemes lenne megkérdezni, ahol a jegyet váltotta, kézenfekvő, hogy mindent egy helyen intézett. Minden normálisabb utazási irodának van ügyeleti mobil telefonszáma. Próbáld meg, hátha ez lesz a megoldás!

2011. jan. 1. 10:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok és gyors tanácsot!

A kórházat már felhívtam, egy nővérke mondta, hogy délután lesz bent az orvos, tőle kérdezzek majd inkább.

Zenélni ment, a csapat már úton van hazafelé, nem tudom pontosan, milyen szervezés volt.

Azt mondta anno, hogy van Európai Egészségbiztosítási Kártyája, optimális esetben azt elfogadják.. :/

2011. jan. 1. 11:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja, és a Konzulátus géphangú nénije közölte, hogy jelenleg zárva tartanak.
2011. jan. 1. 11:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Az Európai Eg.bizt. Kártya az ugyanaz, mint az itthoni tb kártyánk. Igazolja, hogy jogosult az egészségügyi ellátásokra, a magyar állam elszámolja az adott uniós országgal a költségeket.

Még egy ötlet: hívd fel valamelyik nagy biztosítótársaság segélyvonalát és kérdezd meg őket, hogy ilyenkor mi a helyzet! Egészen biztosan tudják, hogy mikor kihez kell fordulni. Fel a fejjel!

(azt hiszem, 3.válaszoló voltam már)

2011. jan. 1. 11:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Még egy ötletem van, nem is tudom, eddig miért nem jutott eszembe: hívd fel a 112-t (általános segélyhívó) és ott kérj felvilágosítást. Egyszer mi is kérdeztünk már tőlük külföldi eü. ellátásról és tudtak segíteni.
2011. jan. 1. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!