Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vannak rossz tapasztalataid...

Vannak rossz tapasztalataid kórházi ápolókkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 02:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek. Hál'istennek, eddig még megúsztam, hogy kórházba kerüljek. Ja de, egyszer egy ismerősömet látogattam meg, és ott volt egy bunkó ápoló.
2010. dec. 14. 10:52
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is vannak rossz tapasztalataim. Gyerekosztályon feküdtem 15 évesen, és a nővérek olyan gyógyszert akartak nekem beadni, amit már rég nem is kellett szednem, és én szóltam rájuk, hogy de azt már nem is kell szednem, ekkor megnézték a lázlapomat vagy mit, és annyit mondtak erre, hogy : Ja!Tényleg. :S Na most ha én nem 15 éves lennék hanem mondjuk 5, akkor simán beadták volna még napokig azt a gyógyszert, amitől akár bajom is lehetett volna.

Másik eset, hogy (mivel mozgássérült vagyok)egy "gyerek rehabon" voltam és a nővérek mikor vittek fürödni, meztelenül akartak végigtolni engem az egész osztályon a fürdőig mindenki előtt. Úgy szóltam nekik, hogy ez azért már nagyon durva.

Szóval sok rossz tapasztalatom van még, de (nagyon sokszor voltam már kórházban)vannak jók is.

2010. dec. 15. 19:59
 13/24 anonim ***** válasza:
58%

Második vagyok.Pedig sajnos ez a véleményem a mostani egészségügyről,és nem az ápolónőket szidtam,hanem a rendszert,ahol megszűntettek mindent,ami a régiben működött.Sokkal könnyebb volt a nővéreknek is,ha lennének szakképesítés nélküli ápolók,akik nekik tudnának segíteni-így több idejük maradna a szakápolói feladatokra.

Kedves harmadik!Képzeld-tapasztalatból beszélek,és az én fogalomtáramban a "spicli" az nem ide illő kifejezés,mivel nálam ez annyit jelent,hogy valaki valakinek a tettét elárulja haszonszerzés céljából.Miért mondtad ezt rám?Hm?Sajnos tapasztalatból írtam,amit írtam,és anyukám is ápolónő,mondjuk ő diplomás ápló,tehát főnővér,és rengeteg problémája van a saját beosztottjaival is.Nem egyszer volt olyan,hogy bement éjszaka dolgozni, és a nővérek bekészítették a kis alvó helyüket a nővér szobába, s mikor szólt nekik,hogy mindenki szépen álljon fel és lehet menni dolgozni,ketten mondtak fel.És ezzel nem ezt mondta,hogy nem lehet leülni,s beszélgetni...-de éppen akkor haldoklott valaki és arra nem vették a fáradtságot,hogy mentőt hívjanak és a szükséges jegyzőkönyveket megírják...Borzasztó a szívtelenség ,pedig ezt a munkát az,akinek nincsen szíve nem tudja csinálni...Gondolkodjál el ezen,amit most írtam,s ha lehet,olvassál többet-így talán megérted,hogy ebben a témakörben a spicli kifejezés nem illik.Jó pap is holtig tanul :)

2010. dec. 16. 19:24
 14/24 anonim ***** válasza:
Nekem is van rossz tapasztalatom.Amikor 15 voltam kiment a térdem,és az egyik pesti gyerekkórházba vitt be a mentő.Mellettem a korteremben egy kislány feküdt,aki nagyon sírt a fájdalomtól,és hiába csöngetett nem jött segítség.Aki nálam volt bent látogatóban elment szólni a nővérnek,aki épp újságot olvasott.Hát szép,mondhatom.Mellékesen hozzátenném,hogy egészségügyit végeztem+csecsemő és gyermekápoló a végzettségem,igaz ,hogy nem kórházban dolgozom,mivel nem elég a fizetés,hogy megéljek,egy gyógycentrumban sikerült elhekyezkednem,ég és föld a kettő közti különbség.De ha korházban dolgoznék,nem azt nézném,hogy csak 80 ezret keresek,akkor nem végzem rendesen a munkámat.Aki ezt a szakmát választja,annak bele kell törődnie.Úgy gondolom ez nem egy új helyzet,hanem több évtizedre nyúlik vissza a gyér egészségügyi probléma.Mindig nyitott szemmel kell járni,és meg kell próbálni magánklinikán ill. rendelőben elhelyezkedni.Lehet feljebb törni.Csak akarni kell...
2010. dec. 18. 11:04
 15/24 anonim ***** válasza:
60%

Hát igen ez a magyar hülye felfogás ".Aki ezt a szakmát választja,annak bele kell törődnie."

Nektek kell beletörődni hogy ennyi pénzért ez jár, én megadom minden ápolónak a tiszteletet, és aki ellát rendesen annak pakolom is a zsebét rendesen. Aki nem érdemli meg annak nem.Sőt volt úgy hogy ajándékot is vittem nekik, sütiket..stb, máskor mikor bekerültem még kedvesebbek voltak velem.Mindenkinek jól esik a kedvesség, a benzinkutasnak is a borravaló, a tanárnak a virág év végén... Sajnálom az egészségügyi dolgozókat, ilyen országban kitartanak a betegek melett, ratyi 80 ezerért. pff örüljetek neki, hogy van aki ellát és beadja az inekciót, infúziót, meg meggyógyít, 12 órán át járkál szobáról szobára hogy kinek mi a kínja van....

Sokan sztem csak azért válasszák ezt a szakmát mert hiány van belőlle és fix munkahely van.

2010. dec. 19. 17:20
 16/24 anonim ***** válasza:
60%
Ja ja igazad van!
2010. dec. 19. 17:22
 17/24 anonim ***** válasza:

Ebben teljes mértékig igazad van, nekem csupán az esik rosszul, amikor úgy beszélnek és bánnak az emberrel, mint egy kutyával! Többször magyaráztam már el az éjszakai ügyeleten,hogy nem én tehetek arról,hogy rosszul lettem, baleset ért stb. Tehát nagyon sajnálom,hogy felkeltettem a csapatot, de nem azért, mert unatkoztam, tehát igenis adja meg a tiszteletet. Gondolhatná,hogy nekem sem jó ott lenni!

Abban igazad van,hogy jobban kellene keresniük, de nem tartunk még ott. És ez már régóta megy. Tehát az elmúlt 5-10 évben választotta ezt a pályát, tisztába kellett hogy legyen vele,hogy nincs álomfizu. És más is csinál még ennél rosszabb melót is még kevesebbért is. Ahogy pl. egy tanár is tudja,hogy mennyit lehet ezzel keresni mostanában. Mégis tele vannak a tanárképzők. Őket sem sajnálom, tudja,hogy nem ebből az állásból fog meggazdagodni, mégis vállalja. De nem szeretném én sem,hogy mondjuk az üsse-vágja a gyerekemet egy tanár, mert neki,hogy fáj,hogy ennyit keres. Persze, lehet mindenkinek rossz napja, de a nővérek nagy részt beteg, kiszolgáltatott embereket ápolnak, akiknek már az is elég nagy baj,hogy kórházban vannak, nem kell még jobban belerúgni!

2010. dec. 20. 10:40
 18/24 A kérdező kommentje:

Emberek alázgatása, sértegetése nem pénz, hanem mentalitás kérdése.

Nem kötelező ezt a munkát végeznie senkinek sem.

2010. dec. 20. 11:49
 19/24 anonim ***** válasza:
17:20-as ,abba kell beletörődni,hogy ennyi a fizetés,nem abba h úgy beszélnek az ápolókkal mint a kuytával.Nem hinném,hogy azokat akik kijönnek az iskolából hideg zuhanyként ér a az egészségügyi helyzet és a fizetések mértéke.Ha valaki korházban dolgozik,az hivatásbóltudatból tegye tegye,mert az tuti h nem lehet belőle meggazdagodni.És sajnos kevesek vagyunk ahhoz,hogy változtassunk rajta.Amikor a vizitdíjas rendszer volt megintcsak a térdemmel kellett orvoshoz mennem,nem volt olyan súlyos a helyzet,mint az előzőnél,de megilyedtem.Bementem a balesetibe,megnézte az orvos,és elküldött röntgenre,a RTG asszisztens elég flegmán kérdezte meg h most ezért minek jöttem be.Az ilyentől persze h kinyílik a bicska a zsebemben,mert én eü-dolgozóként mindenkivel kedves voltam.És ki tudja mit hoz az élet,lehet h fogok még korházban dolgozni.De nem a betegeken vezetem le,hiszen nem ők tehetnek róla,hogy szar a fizetésem,és amúgy is van elég bajuk...
2010. dec. 20. 15:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Az ápolók mindent megtettek, én úgy láttam, amit tehettek idejükhöz és erejükhöz képest. Viszont csak úgy van idejük, ha a betegeket altatózzák, nyugtatózzák, és így felfekvés=tüdőgyulladás miatt pár héten belül meghalnak. Így van hely és marad idő az új betegekre. Két idős ismerősöm halt meg így kórházban, hogy nem volt aki az egész napját arra szánja, hogy őt ápolja.
2010. dec. 20. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!