Loratadin vagy Cetirizin-dihidloklorid (Claritine vs Cetirizin) hatóanyagú készítmények a hatásosabbak?
Én cetirizint szedek, nem egy nagy valami, de azért segít, a szemem miatt kell, mert vörös és viszket. Este kell bevenni, mert van egy álmosító hatása, de nekem ez csak az első 3-4 napon volt, utána elmúlt. Claritint nem szedtem, nincs összehasonlítási alapom, de egy enyhébb allergiát szerintem simán lehet vele kezelni :)
Viszont nekem múltkor mikor mondta az orvosom a cetirizint, először a gyógyszertárban Cetirizin-EP-t adtak, másodszorra meg Cetirizin-ratiopharm-ot, a hatóanyag mindkettőnél cetirizin-dihidroklorid, de a másodiknál azt írja a betegtájékoztató, hogy nem lehet alkoholt inni a gyógyszer mellett. A másiknál nem volt ilyesmi, de ha ugyanaz a hatóanyag, akkor ez így hülyeség nem? Erről nem tudsz véletlenül valamit? :)
Köszi.
Szerintem se sokat számít, de azért ráírják mert rá kell gondolom. (ha előfordul mondjuk 100.000-ből egy-kettő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!