Mit csináljak? (bárányhimlő)
SEMMIT nem fújhatsz be. Majd elmúlik... addig meg tűrni kell. Ha befújsz, akkor először az allergiás reakciótól fog még jobban viszketni, utána meg a sorozatos fertőzésektől, mivel felborítod a hüvelyflóra egyensúlyát.
Mellesleg gyógyszert nem kaptál? Kellett volna tablettát kapnod, akkor kevesbb kiütés jön ki és ki lehet védeni a mellékhatásokat.
Egyet ne csinálj: ne vakargasd, különben heges marad.
Zuhanyozhatsz, de ne használj szappant/tusfürdőt/arclemosót/sampont. Ezek tilosak. Szappannal csak a hónaljadat és alul mosd meg. Óvatosan töröld magad, hogy ne dörzsölődjenek a kiütések.
Nekem 30 évesen volt bárányhimlőm, csak az arcomon 46 kiütés volt, és 3 és fél hétig voltam táppénzen.
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CETIRIZIN HEXAL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Cetirizin Hexal egy allergia elleni gyógyszer.
Hát ez remek. Nem is tudtam, hogy bárányhimlő = allergia.
Szerintem le kéne cserélni a dokidat.
Utolsó: az allergia egyik fő okozója a hisztamin. A bárányhimlőnél is csökkenthető a viszketés antihisztaminnal, amit az allergiagyógyszerekben is használnak. Nem kell rögtön fikázni az orvost, mert nem értesz hozzá...
Kedves kérdező, sajnos nem igazán tudom, mit tehetnél azon kívül, hogy szeded a Cetirizin Hexalt, nem hiszem, hogy jó ötlet bármit is fújkálni oda, mert könnyen összeszedhetsz valami fertőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!