Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szülészet-nőgyógyászat szonogr...

Szülészet-nőgyógyászat szonográfia mesterképzési szak?

Figyelt kérdés

Képalkotó specializáción végeztem a Debreceni Egyetemen. Már képzés alatt is nagyon érdekelt a szak, de sajnos nem ismerek senkit aki ezt hallgatja/már elvégezte/dolgozik is benne.

Az igaz, hogy eltörölték a kötelező 3 év egészségügyi munkatapasztalatot, valamint hogy indul támogatott formában is?

Mennyi gyakorlatot/bejárást igényel?

Elhelyezkedni a képzést követően mennyire egyszerű? Budapesten millió álláshirdetés jött velem szemben, de az ország más pontjain mennyire alkalmaznak szonográfusokat? Magánban tapasztalat nélkül/tapasztalattal foglalkoztatnak?

Valamint a bérezés hogy néz ki? Különbözik a diplomás szakdolgozó kategóriától valamennyivel?

Plusz ha bármit fontosnak/érdekesnek tartotok amire nem kérdeztem rá, azokat az információlat is nagyon várom!!

Előre is köszönöm a válaszokat!

#ultrahang #Győr #MSc #képalkotó #szonográfus #Orvosi diagnosztika analitikus
tegnap 09:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Mivel Győr van a kulcsszavak között:

A szülészeti-nőgyógyászati szonográfia mesterképzési szakra jelentkezők esetében hároméves, egészségügyi intézményben szerzett szakirányú szakmai gyakorlat munkáltató által kiállított igazolása szükséges. Az igazolás elfogadásához szükséges információk a felveteli.sze.hu oldalon megtalálhatók.

tegnap 09:42
 2/6 A kérdező kommentje:

[link]

Ez egy 1-2 éves tájékoztató, az ideit még nem találom sajnos, ebben már csak az ápolókat kötelezik a 3 év tapasztalatra

tegnap 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha a felvit néznéd???

[link]

Világosan ott van, kell a három év.

tegnap 10:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Ebben tanuló/dolgozó véleményét és tapasztalatát kértem :)
tegnap 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:
B+, tök mindegy a tapasztalat, ami a felviben van, az az idei elvárás és pont.
tegnap 12:13
 6/6 A kérdező kommentje:

[link]

Itt is eltérő információ van, eszerint csak az ápolóknak szükséges a 3 év.

De ez nem égető problémám, meg tudom várni a fennmaradó egy évem.

Csupán sok az eltérő infó, és nem is ez érdekel leginkább, de köszönöm hogy időt szántál válaszolgatni.

tegnap 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!