Szülészet-nőgyógyászat szonográfia mesterképzési szak?
Képalkotó specializáción végeztem a Debreceni Egyetemen. Már képzés alatt is nagyon érdekelt a szak, de sajnos nem ismerek senkit aki ezt hallgatja/már elvégezte/dolgozik is benne.
Az igaz, hogy eltörölték a kötelező 3 év egészségügyi munkatapasztalatot, valamint hogy indul támogatott formában is?
Mennyi gyakorlatot/bejárást igényel?
Elhelyezkedni a képzést követően mennyire egyszerű? Budapesten millió álláshirdetés jött velem szemben, de az ország más pontjain mennyire alkalmaznak szonográfusokat? Magánban tapasztalat nélkül/tapasztalattal foglalkoztatnak?
Valamint a bérezés hogy néz ki? Különbözik a diplomás szakdolgozó kategóriától valamennyivel?
Plusz ha bármit fontosnak/érdekesnek tartotok amire nem kérdeztem rá, azokat az információlat is nagyon várom!!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mivel Győr van a kulcsszavak között:
A szülészeti-nőgyógyászati szonográfia mesterképzési szakra jelentkezők esetében hároméves, egészségügyi intézményben szerzett szakirányú szakmai gyakorlat munkáltató által kiállított igazolása szükséges. Az igazolás elfogadásához szükséges információk a felveteli.sze.hu oldalon megtalálhatók.
Ez egy 1-2 éves tájékoztató, az ideit még nem találom sajnos, ebben már csak az ápolókat kötelezik a 3 év tapasztalatra
Itt is eltérő információ van, eszerint csak az ápolóknak szükséges a 3 év.
De ez nem égető problémám, meg tudom várni a fennmaradó egy évem.
Csupán sok az eltérő infó, és nem is ez érdekel leginkább, de köszönöm hogy időt szántál válaszolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!