Vérnyomáscsökkentőt kellene szednem. Meddig tudom ezt kitolni?
Figyelt kérdés
Meddig van lehetőségem halogatni ezt az egészet? 60 éves koromig szeretném kihúzni szintetikus gyógyszer nélkül, most vagyok 25.ma 13:38
1/15 anonim válasza:
Csak ártasz az egészségednek, ha kitolod, de természetesen a te döntésed. Max. addig tudod kitolni, amíg bele nem halsz / "elég súlyos" szövődményed nem lesz miatta. A magas vérnyomás komoly dolog, de szerencsére gyógyszeresen könnyen kezelhető.
2/15 anonim válasza:
Mennyi a vérnyomásod? Amúgy persze halogatni sehogy se jó ötlet, de azért nem mindegy hogy enyhén magas a vérnyomásod, vagy egyenesen az egekben van.
3/15 A kérdező kommentje:
Jó. Úgysem te fogod ezt eldönteni.
ma 13:59
4/15 A kérdező kommentje:
Tavalyi mérés: 158/67
ma 13:59
5/15 anonim válasza:
Nekem vérnyomás csökkentő gyógyszer nélkül 197/95 Hgmm a vérnyomásom. Gyógyszerrel meg 112/45 Hgmm a vérnyomásom. Most akkor döntsd el hogy szedsz rá gyógyszert vagy sem.
6/15 A kérdező kommentje:
Beszéljünk a mellékhatásokról!
ma 14:01
7/15 anonim válasza:
A mellékhatások tekintetében az adott készítmény betegtájékoztatóját kell elolvasni. De a mellékhatások nem jelentkeznek minden embernél. Ha ignorálod a magas vérnyomást, az biztosan okoz károsodást. Ha mindezt 35 évig tolod, akkor jelentőset. A legnagyobb baj, hogy a magas vérnyomás károsítja az ereket, az pedig az egész szervezetre kihat: szívelégtelenség, agyvérzés, veseelégtelenség, látásvesztés. De természetesen rajtad múlik, melyik kockázatot viseled el könnyebben. A gyógyszer esetleges mellékhatásait vagy a magas vérnyomásból eredő problémákat.
8/15 anonim válasza:
5-ös voltam! Kedves kérdező minden gyógyszernek vannak mellékhatásai! De ha ennyire be vagy rezelve a mellékhatásoktól akkor inkább halj bele a magas várnyomásba. Mert az életed a tiéd és azt csinálsz vele amit akarsz. Én inkább be veszem a magas vérnyomás elleni gyógyszert. Mint hogy a magas vérnyommásba vagy annak szövődményeibe haljak bele.
9/15 A kérdező kommentje:
Mit szedsz 8?
ma 14:23
10/15 anonim válasza:
8-as voltam! Reggel 1 szem Covercard 10 MG-eset, esete pedig 1 szem Coverex-AS 5 MG
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!