Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérnyomáscsökkentőt kellene...

Vérnyomáscsökkentőt kellene szednem. Meddig tudom ezt kitolni?

Figyelt kérdés
Meddig van lehetőségem halogatni ezt az egészet? 60 éves koromig szeretném kihúzni szintetikus gyógyszer nélkül, most vagyok 25.

ma 13:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak ártasz az egészségednek, ha kitolod, de természetesen a te döntésed. Max. addig tudod kitolni, amíg bele nem halsz / "elég súlyos" szövődményed nem lesz miatta. A magas vérnyomás komoly dolog, de szerencsére gyógyszeresen könnyen kezelhető.
ma 13:52
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Mennyi a vérnyomásod? Amúgy persze halogatni sehogy se jó ötlet, de azért nem mindegy hogy enyhén magas a vérnyomásod, vagy egyenesen az egekben van.
ma 13:59
 3/15 A kérdező kommentje:
Jó. Úgysem te fogod ezt eldönteni.
 4/15 A kérdező kommentje:
Tavalyi mérés: 158/67
 5/15 anonim ***** válasza:
74%
Nekem vérnyomás csökkentő gyógyszer nélkül 197/95 Hgmm a vérnyomásom. Gyógyszerrel meg 112/45 Hgmm a vérnyomásom. Most akkor döntsd el hogy szedsz rá gyógyszert vagy sem.
ma 14:00
 6/15 A kérdező kommentje:
Beszéljünk a mellékhatásokról!
ma 14:01
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
A mellékhatások tekintetében az adott készítmény betegtájékoztatóját kell elolvasni. De a mellékhatások nem jelentkeznek minden embernél. Ha ignorálod a magas vérnyomást, az biztosan okoz károsodást. Ha mindezt 35 évig tolod, akkor jelentőset. A legnagyobb baj, hogy a magas vérnyomás károsítja az ereket, az pedig az egész szervezetre kihat: szívelégtelenség, agyvérzés, veseelégtelenség, látásvesztés. De természetesen rajtad múlik, melyik kockázatot viseled el könnyebben. A gyógyszer esetleges mellékhatásait vagy a magas vérnyomásból eredő problémákat.
ma 14:17
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
5-ös voltam! Kedves kérdező minden gyógyszernek vannak mellékhatásai! De ha ennyire be vagy rezelve a mellékhatásoktól akkor inkább halj bele a magas várnyomásba. Mert az életed a tiéd és azt csinálsz vele amit akarsz. Én inkább be veszem a magas vérnyomás elleni gyógyszert. Mint hogy a magas vérnyommásba vagy annak szövődményeibe haljak bele.
ma 14:20
 9/15 A kérdező kommentje:
Mit szedsz 8?
ma 14:23
 10/15 anonim ***** válasza:
8-as voltam! Reggel 1 szem Covercard 10 MG-eset, esete pedig 1 szem Coverex-AS 5 MG
ma 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!