Ha egy gyógyszer használati utasítása az, hogy éves előtt egy órával VAGY utána kettővel, az a vagy egyben és is vagy nem?
Mármint nem az a lényege ennek a használati utasításnak, hogy minél üresbb gyomorba érkezzen?, hiszen két óra alatt még a hús is félig megemészthető, ha meg nem fogyasztok húst, akkor..., na, és ne is zavarja semmi az egy órás felszívódását?, remélem így jobban érthető a kérdésem...
Amúgy antibiotikumról van szó.
Ez a kérdés, bakker, csak most jutott eszembe, amikor már ötöt úgy vettem be, hogy csak az egyik feltételre figyeltem...
Gondolom, így rontja az antibiotikum hatását, ha netán ettem volna előtte vagy utána a megadott időn belül.
Tudom, hogy nem élet és halál kérdése, és ugyan már, mit kell mindenen ennyit agyalni, de bocs: bölcsész végzettségű vagyok :D , logikát is többet tanultam, mint szerettem volna az egyetemen ;) , viszont egyszerűen csak szeretném, ha az antibiotikum, ha már szedem, pedig utálok gyógyszert szedni, pont az ilyenek miatt, hogy nem ehetek akkor, amikor szeretnék, és eköré kell szervezni az életemet, akkor már azt szeretném, ha minél hatékonyabb lenne a gyógyszer, erre vonatkozik a kérdésem, hogy elég, ha csak az előtte vagy utána órára fókuszálok, vagy mindkettőt figyelembe kell venni a legnagyobb hatékonyság érdekében?
Ne bonyolítsd túl..
Reggel felkelsz.. beveszed..
Kicsit vársz és eszel...
Nem tudom hányszor kell szedni ?
Ha még kell később is, akkor szintén mielőtt ennél.
VAGY.. ha már ettél akkor később veszed be.
Valószínű a felszívódás miatt kell az üres gyomor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!