Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 42 évesen és dagadtan 140/85-ö...

42 évesen és dagadtan 140/85-ös vérnyomás mennyire katasztrofális?

Figyelt kérdés
ma 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen kell folyamatosan a stroketól rettegni, de mindenképp javasolt lentebb vinni. Életmódváltás, mozgás, étkezés, gyógyszer.
ma 10:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem rettegek. Nincs semmi tünetem, nem fáj a fejem, tarkóm vagy ilyesmi. Csak orvosi vizsgálaton a doki ki volt akadva, hogy ez nagyon magas.

Nem akarom elbagatellizálni sem, de erre még gyógyszert nem feltétlenül szednék.

A többi amit írtál, evidens.

ma 10:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem magas, főleg, hogy az alsó nincs 100 körül. Tehát egy pillanatra a szív, meg az érredszer tényleg tud pihenni.

Viszont alacsonyabb már nem lesz magától, némi mozgás meg programnak sem utolsó.

ma 10:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Kb 4-5 éve biciklivel járok munkába télen-nyáron. Olykor napi 10 km-t lesétálok. Hétvégéken járok túrázni és nem én vagyok a csapatból aki a sor végén kullog és bele akar halni, ha egy kis emelkedő jön. Épp ellenkezőleg! Munkahelyen fel le rohangálok az emeletek között, soha nem liftezek. Így sem csak üldögélek egész nap.

Így fogytam le majdnem 30 kg-ot az utóbbi pár évben. Nyilván lehetne még sportolni is, napi edzésekre járni. Csak a mindennapi teendők mellett már nehéz bezsúfolni.

ma 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom a "dagadtan" mit takar, de ennél a vérnyomásnál valszeg a fogyás segítene, ha van miből. Ha már az sem segít, csak akkor gyógyszer.

Tünet sokaknél sincs. Én a 200-at sem éreztem, amikor az orvosnál voltam, magas vérnyomással. Tudtam hogy magas, da akkor álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi. És semmit sem éreztem.

ma 10:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha túlsúlyos vagy, akkor a fogyás valószínűleg segíteni fog. De mindig ellenőrizni kell, mert (főleg, ha nem tudsz lefogyni)biztos, hogy magasvérnyomás lesz belőle. Azt pedig nem szabad megvárni, amíg már "érezni" is fogod, mert tünetek nélkül is károsítja a szerveket, ráadásul ezek nélkül is bármelyik pillanatban lehet pl. infarktusod, vagy stroke-od.
ma 11:19
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ebben az esetben életkornak is megfelelő még a vérnyomásod.
ma 11:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele. Orvosnál szokták kérdezgetni, ezért írtam el, hogy nincs semmi tünetem. Nagyjából 20-21 éves korom óta ennyi a vérnyomásom, nem ment se lejjebb, se feljebb.

Súlyban 138 kg volt a csúcs, akkor sem volt magasabb a vérnyomásom. Most 100-105 kg körül vagyok, 182 cm a testmagasságom.

ma 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!