Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Észrevette volna az orvos, ha...

Észrevette volna az orvos, ha anális fisszúrám (végbélrepedés) lenne?

Figyelt kérdés
Elmentem vizsgálatra, mert a tünetek alapján anális fisszúrára gyanakodtam. A háziorvos írt beutalót, meg mondta, hogy aranyér lesz ez. Lezajlott a vizsgálat, szemrevételezés volt, ujjal való vizsgálat, illetve kamerával is megnézte belül a doki. Diagnózis: aranyereim vannak. Nem vészes, nem kell műteni. Nem bízok én ebben a diagnózisban, háromszor is rákérdeztem, hogy akkor nincs-e biztosan végbélrepedésre utaló jelek, nincs. Észrevette volna az orvos, ha lenne?

jan. 8. 16:57
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Tüneteim alapján nem egyértelmű nekem, hogy aranyerek okozzák.
jan. 8. 17:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Gondolkodj! Ő látta, vizsgálta, te meg tudod...?
jan. 8. 18:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Miért mik a tüneteid?
jan. 8. 18:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha megvizsgált, és diagnosztizált is, akkor minek adott beutalót? Miféle kamerával nézte meg? Anoszkópiát csinált?
jan. 8. 19:10
 5/12 A kérdező kommentje:
Nekem kívül fáj, ha hozzáérek a végbélnyíláshoz. Mintha ki lenne dörzsölve vagy repedve. Ezzel szemben a diagnózis kissé megnagyobbodott belső nóduszok. Akkor miért szúr, fáj kívülről? Pedig minden vizsgálatot megcsinált az orvos, még anoszkópiát is. Ezenkívül megnézte szemmel kívülről, az ujjával is benyúlt. Tehát csak hinném kéne neki. Az is lehet, hogy nincs baja kívülről a bőrnek, csak vécé papírral megdörzsölöm, aztán érzékeny lesz.
jan. 8. 20:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Mindegy, majd visszamegyek, ha fennállnak a panaszok.
jan. 8. 20:20
 7/12 anonim ***** válasza:
A fissura meg produkcióra fáj, de nagyon. Örülj, hogy nem az.
jan. 8. 20:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha az orvos megvizsgált....mégiscsak neki van megfelelő képzettsége hozzá. De ha megnyugtat, kérj másodvélemémyt.

(Amúgy mint laikus írom, szóval lehet hülyeség, de talán azért fáj kívül is, mert kisugárzik a fájdalom.)

jan. 8. 21:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Íme az én sztorim, hosszú lesz:

Először a minden székeléskor jelentkező vérzés miatt mentem orvoshoz.

A vizsgálatok során megállapították, hogy belső aranyerem van, az okozza a vérzést.

Meggumigyűrűzték, azután a vérzés abbamaradt, de a székeléskor jelentkező fájdalom, égő érzés utána is megmaradt+naponta 5-6 alkalommal kellett wc-re mennem.

Visszamentem az orvoshoz, megint azt állapította meg, hogy a belső aranyerek miatt vannak ezek a tüneteim és felajánlotta, ha gondolom, megint meggyűrűzi (3 gyűrű) azokat. Mondtam, majd gondolkodom.

Ezután elmentem egy másik dokihoz, aki megvizsgált és megállapította, hogy végbélrepedésem van, az okozza a tüneteket. Kérdeztem, hogy és a belső aranyerek? Mondta, hogy azok valóban vannak, de nem azok okozzák a tüneteket és úgy mellékesen odavetette, hogy ő nem javasolja az aranyér gyűrűzést, ha ilyen sűrűn kell mennem székelni, mert a gyakori wc-zés miatt az a terület rendkívül igénybe van véve, gyakorlatilag 1 nap alatt annyiszor székelek, mint más 1 hét alatt...

Adott kúpot, de nem használt.

Később visszamentem az első dokihoz, akinek sajnos elmondtam, mit állapított meg a másik, mire meg sem vizsgált újra, csak annyit mondott, hogy igen, végbélrepedésem és belső aranyerem van és ez a kettő robtja egymás állapotát...

Érdekes, hogy mindaddig szó sem volt nála végbélrepedésről...

A javaslata annyi volt, szedjek székletlazítót.

Mit gondoltok errõl?

Kinek van igaza?

Kérdező, szerintem menj el másik dokihoz, én elfogok menni egy harmadikhoz, amint ráveszem magam.

jan. 9. 07:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen egyszerű dolgot csak észrevesz az orvos, de eszerint nem, az enyém ráadásul adjunktus. Én úgy érzem, nem az okozza a panaszt, amit ő mondott, de majd elmegyek másik helyre, ha letelik a kezelés, és továbbra is lesznek panaszok. Számomra olyan, mintha megálltak volna az orvosok a fejlődésben, nem tudnak viszonylag egyszerű dolgokat megállapítani. Az ókor doktora lehetett ilyen szinten kb., hogy ránézett valaki végbelére, aztán mondott valamit. A technológia fejlődött, mert azóta van endoszkóp, de a tudás nem fejlődött annyival többet. Másik terület, de belőlem kivettek egy teljesen ép epehólyagot, mert az ultrahangos doki azt mondta, kő van benne, ezért hányok. Műtét után a sebész odajött, és elmondta, hogy nem volt benne 1 db kő sem. Ez megint a "tudás" magas fokú iskolája, kőnek nézünk valamit, ami nem az, ráadásul a műtét másnap volt, addigra minden tünetem elmúlt, lehetett akár vírus is, vagy olyat ettem, így előtte csinálhattak volna egy megerősítő ultrahangot. Mintha Magyarországon felhígult volna az orvoslás. Lehet, hogy máshol nincs TB, drága az egészségügy, na de ha elmegy az ember, akkor legalább olyan színvonalú ellátást kap, mint itthon soha.
jan. 9. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!