Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem adják ki hónapok óta a transzneműek számára szükséges életmentő hormonkezeléshez az orvosi recepteket?

Figyelt kérdés
jan. 5. 20:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

8 vagyok.

Az ebben a történetben nagyon érdekes, hogy 30 évvel ezelőtt lámpával keresve se találtál volna transzneműeket. Mert ilyennek nem születnek tömegével.

Manapság neg Dunát lehet velük rekeszteni.

És nincs itt szükség tolerancia/ intolerancia megvitatására.

Egyszerűen csak józan észre van szükség, és rögtön minden a helyére kerül.

Gondolom a nagyon toleráns válaszadók nagy része alig súrolja a 20 éves korhatárt. Üljetek le megbeszélni ezt a témát a szüleitekkel. Meg fogtok lepődni, mennyire nem értenek veletek egyet. És nem azért, mert hótt hülye intoleránsak. Hanem azért, mert józanul gondolkodnak, őket még nem fertőzte meg az agymosó minden f@..ságot tolerálni kötelező elmélet.

Higgyetek nekik!

jan. 8. 19:23
 12/16 anonim ***** válasza:
71%
11# Mindig is voltak transzneműek amíg a szélsőjobb 2015-ben nem találta fel a genderpropagandát addig békésen élt mindenki csak hát uszítással egyszerűbb politizálni. Józan ész azt mutatja, hogy a transzneműek aránya még midig elenyésző. A kortól nem lesz az embernek esze lásd nyugdíjas fideszre szavazó emberek. Nyilván egyszerűbb benyelni a gyűlöletet mert nem érted az egészet. Nem baj. Az ilyen kriptofasiszta idiótákkal lehet dunát rekeszteni mint te. Szavazz le szépen a Mi Tanyánkra.
jan. 8. 19:45
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Ismétlem, ülj le szépen, apádékkal beszéld ezt meg.

Veled meg nem szeretném tovább folytatni a diskurzust, mert kiskorúakkal nincs értelme.

Abban a korban vagy, amikor mindegy mit tesznek eléd, kapva kapsz rajta, csak lázadni lehessen.

Beszéljünk inkább másról.

Mondd, mi leszel ha nagy leszel??

:))

jan. 8. 20:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Köszi BP élek 26 éves vagyok tökéletesen megélek a szakmámból 2 diplomával.
jan. 8. 20:32
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Hehehe :)))
jan. 8. 22:17
 16/16 anonim ***** válasza:
77%

Miért életmentő?!

Ha valakin elkezdtek egy hormonterápiát, (legyen az hetero vagy transz, igen heterokon is alkalmazhatnak egyéb betegségek miatt) azt nem lehet “csak úgy” abbahagyni egyik pillanatról a másikra! Rettentő szigorú szabályok és nagyon sűrű orvosi kontroll van ilyenkor, hisz nagyon könnyű vele teljesen felborítani a hormonháztartást, ha ez bekövetkezik nagyon könnyen bele lehet halni. Ha “egyik napról a másikra” abbahagyja valaki a gyógyszerek szedését szintúgy borul a hormonháztartás. De mint fent is írtam ez minden egyes emberre igaz! Legyen az transznemű vagy egy hormonbeteg hetero! Igaz a heteroknál nincs ilyen baj, csak a transziknak akarnak betartani valamiért politikai szinten. Mindenkinek olyan amilyen róluk a véleménye, de szerintem nem kéne emberéletekkel játszadozni politikai okokból csak mert valaki identitás zavaros. Sokan nem hiszik de ez egy bno kódos betegség, amiről nem az adott illető tehet. Igaz senki nem tudja tudományosan hogy is alakul ki valakinél de ez egy születési rendellenesség csúnyábban kifejezve. Nem tudom megérteni az embereket miért kell ennyire vegzálni őket amikor semmit nem ártottak. Nem mindegy ki hogyan érzi jól magát? Nem annak kéne a fontosnak lennie hogy valaki hetero, transz, biszex, stb hanem hogy érezze jól magát a bőrében és legyen önazonos és nem egy szíve mélyén boldogtalan ember. (Itt az emberileg normális és nem a komolytalan balhékirályokra lásd Noryna gondolok.) Belém lehet állni, de szerintem ha mindenki magával foglalkozna és nem a másikkal aki egy vadidegen mellette elsétáló ember pl akkor lehet sokkal jobb világot élnénk társadalmi szinten. Arról nembeszélve hogy sokaknak megváltozna pozitivan az élete ha magával foglalkozna annyit mint a mással.

Ezen mindenki elgondolkodhat szerintem aki nagyhangúskodik… de persze akinek nem inge nem veszi magára!

jan. 11. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!