Európai Egészségbiztosítási Kártya akkor is szükséges, ha külföldön külföldi bejelentéssel dolgozok vagy csak ha magyar?
Figyelt kérdés
Németországban dolgoztam, német bejelentéssel, de szeptemberben egy előtörő probléma miatt kórházba kerültem és volt 1 kisebb műtetem. Akkor még az mondták, hogy nem kell fizetnem, mert a cég elrendezte a biztosításomat. Pár napja azonban kaptam 1 levelet, melyben Európai Egészségbiztosítási Kártyát kérnek tőlem, különben önköltséges lesz a klinikán töltött idő.
Erre a kártyára nemcsak akkor van szükség, ha külföldre látogatok és történik valami vagy pedig munkaerő kölcsönző miatt magyar bejelentéssel dolgozok kint?
dec. 6. 20:53
1/4 grafno válasza:
Németben nem adtak kartyat? Nekem Ausztriában kiküldtèk a munkahelyre az első honapban amikor magyar lakcimem volt(,mert külföldre nem postazzak).
2/4 grafno válasza:
Ezt meg lehet neked kellett volna elintezni, mert voltak paran munakerö kölcsönzönel akiknek nem intezte el a cég.
3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos 2 hónap után sem kaptam semmilyen kártyát, megkérdezem tesómat, hogy ő Hollandiában kapott-e ilyent. Lehet az osztrákok ilyen téren is élen járnak és azért kaptál vagy nem tudom.
dec. 7. 18:51
4/4 A kérdező kommentje:
2. kommentelőnek válaszolva, ahogy írtam nem munkaerőkölcsönzőhöz mentem, ezért sem értem miért kell ilyen kártya kint
dec. 7. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!