Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy tudnám kivetetni a...

Hogy tudnám kivetetni a mandulámat?

Figyelt kérdés

Évente 5x-6x gyullad be, sokáig is tart a betegség, fehér foltok jelennek meg és átlag egy hónap, mire eltűnnek. Három különböző fül orr gégésznél jártam, ebből az egyik magán volt. Azt mondták, ez nem indokolja a mandula kivételt, ez egy védelmi szerv, jobb, ha marad. Hát jó, de nem ők szenvednek vele... De a lényeg, hogy egyikük sem adott beutalót, én viszont mindenképp kivetetném, mert úgy tűnik más megoldás nincs, mert semmit nem mondtak, hogy mit tehetek a gyulladás és a foltok ellen, csak ilyeneket, hogy "most sokan betegek" "ez egy hajlam".

Mi más megoldás van?

dec. 31. 10:30
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Beszélsz a háziorvosoddal. Beutal a gégészetre. Ott beutalnak a kórházba, és kiveszik.
dec. 31. 10:42
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Tüszös mandula gyulladás. Ez már nem funkcionál, mert mindig gennyes. A végén tályogos lehet, ne várd meg.

Figyeld meg, hullik-e a hajad, pl., mert az is az egyik tünete, hogy már nem funkcionál, ahogy kellene.

dec. 31. 10:45
 3/9 A kérdező kommentje:
A hajam nem hullik szerencsére. A legutóbbi betegségből másfél hónap alatt gyógyultam meg, most eltelt egy hónap és megint beteg vagyok... A foltokat figyelem mindig, talán pár hét van, amikor nincs egy sem.
dec. 31. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt gondom vele. Aztán kiderült, hogy az irodába marha koszos levegőt engednek be. Miután lezárattam, megszűnt.

A másik pedig, hogy egy vacak gyógyszert adott rá a háziorvos.

Egyszer mentem az üzemorvoshoz, ő adott egy sokkal korszerűbbet rá, és nem 2 hétig tartott, hanem csak 3 napig.

dec. 31. 11:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Védelmi szerv. Ezt értsd úgy, hogy azért van, hogy begyulladjon, és ne menjen tovább a fertőzés. Nálam anno góc volt, ki kellett venni. Előtte sose volt bajom a tüdőmmel, utána viszont hörghurut, tüdőgyulladás többször előfordult.
dec. 31. 15:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Más meg arról számol be, hogy azóta egyszer sem volt beteg. Gondolom lutri, hogy jobb lesz-e utána.

Nekem amúgy kb egy éve az egyik oldalon meg van dagadva, a másik oldalon normálisan "áll", a megdagadt oldalon van mindig a folt, az egyik mindig pont ugyanott jön elő.

dec. 31. 16:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Én pont ez vagyok, amit leírtál. Kicsi voltam még, amikor kivették. Ugyanezért, ami neked is volt, állandóan begyulladt, a végén már az orromon nem is kaptam miatta normálisan levegőt, a torokmandulám is ronda volt.

Én azóta áldom ezt, soha nem volt semmi baja a tüdőmnek, nem emlékszem tüdőgyulladásra, minta egy mellhátya lett volna 25 év alatt. Annyi van, hogy azóta is utálom a torokfájást, de ez szerintem kiskoromból jön az állandó mandulafájdalom miatt. Torokfájásos betegségekból átlag 3-5-7 nap mire gyógyulok. Ez sokkal jobb mint régen hónapig szenvedni.

Én csak javaslom. Vesd fel esetleg azt, hogy nagyon sokat vagy ezmiatt beteg, munkahelyen is problémás, kezd eleged lenni. Ezt is mondd el, hogy az egyik oldalt hiába szeded a gyógyszert ugyanolyan dagadt, amit érzel, evesnél stb. Ha ez megnyugtat, nekem eddig csak olyan ismerőseim vannak, akiknek jobb lett. (5 személy, velem együtt) nyilvan ez azért annyira nem lutri, mert ha a mandula valóban góc a szervezednek, akkor az eltávolítása szükségszerű, és javulást hoz. Az, hogy utána kinek gyenge az immunrendszere, és mire lesz ezután fogékony, az már tőle függ. Az viszont nem elhanyagolható, hogy a műtétből való felépülés vannak, akiknek eléggé fáj. (Szerencsére ebbe én nem tartoztam annó bele, de ismerőseim közül voltak, akik nehezen viselték.) Góckutatást kellene csináltatnod, akkor amikor kb úgy gondolod, rendben van a mandulád. És, ha az problémát mutat ki, akkor az már egy erősebb érv

dec. 31. 17:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó a tapasztalat megosztást :) szerinted mehetek góckutatásra mandulakővel is? Mert azt kétlem, hogy egyhamar elmúlik, ha el is múlik, visszajön :/
dec. 31. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez szerintem nem probléma. A mandulakőt pedig egyébként is a fül orr gegésznek meg kellene mutatni, mert azokat el kell távolítani, és ez is arra mutat, hogy ki kellene szedni.
dec. 31. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!