Pronefra kérdése:
Mennyi ideig tart egy vérkép kielemzése?
Figyelt kérdés
Nem arra lennék kíváncsi, hogy mennyi idő alatt kapom meg a vérvétel után az eredményt, azt tudom, hanem ha a levett vért azonnal elkezdik vizsgálni, mennyi idő alatt adja ki a gép az eredményt. Egyszerű rutin vérképre gondolok. Egy sürgősségin hallottam az ápolókat beszélgetni, miszerint a betegek türelmetlenek és nem értik meg, hogy ennek leggyorsabban is 3-4 óra az átfutása. A neten semmi konkrét időtartamot nem találtam, a kérdezett orvosok csak mellébeszéltek. Számomra nagyon fontos lenne a pontos válasz, amit előre is köszönök.dec. 29. 11:11
1/7 A kérdező kommentje:
Természetesen a levett vér és nem a vérkép kielemzésére gondoltam. Tovább pontosítva mi a legkisebb időtartam egy vér levétele és a feltehetőleg gépi vérvizsgálat elkészülte között, ha mindkettő egy helyen történik.
dec. 29. 11:18
2/7 Ypszilon1980 válasza:
De a válasz ott van, 3-4 óra. Léteznek olyan automaták, amik akár 10 perc alatt tudnak pár dolgot kielemezni, de az nem teljes.
3/7 anonim válasza:
Így van, a vérkép automatával kb 3 óra, a speciális sokkal több idő.
4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindkét gyors választ. Egyébként egy közönséges vérvételbe és körültekintéssel elvégezve gyakorlatilag veszélytelen folyadékpótló infúzióba teljesen váratlanul belepusztult állatról van szó. 8.45-kor otthagytam az ismerten vesebeteg állatot, hogy délután mehetek érte, addigra megkapja az infúziót, utána jön a vérvétel, máj és veseműködést is nézik. F12-kor cseng a telefon, a reggel még jól evő, életvidám állat váratlanul és pont náluk 11.15-kor, számomra ismeretlen körülmények között elpusztult. Az állatorvos minden információt megtagadott a körülményekről, de szerinte 8.45 és 11.15 között megtörtént az infúzió, a vérvétel és annak kész is lett az eredménye, ami persze végzetesen rossz, de nem mutatja meg és lehet távozni... Attól tartok, egy kamu és ennyi idő alatt nem is elkészülő vérvétellel akarta igazolni magát.
dec. 29. 13:10
5/7 anonim válasza:
Családban talán két óra volt a leggyorsabb: hormonokkal, mindennel egy nagy agyműtét után. Reggel hatkor levették a vért több fiolában, és nyolc után pár perccel már jött hozzá (és hozzánk) az orvos, hogy ezzel van gond, az jobb stb.
Ez több napon át tartott.
Nagyon fontos embereknél biztosan még ennél is tudnak lejjebb menni.
6/7 A kérdező kommentje:
Ezt a választ is nagyon köszönöm. Új vagyok itt, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar segítőkész válaszok fognak érkezni.
dec. 29. 23:29
7/7 anonim válasza:
Nekem reggel csinálták este már az ESZT-ben volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!