Ezek mennyire gàz labor èrtèkek?
EGFR 62
Kteatinin 116
A többi vese èrtèk normàlis, viszont
Direkt bilirubin 112
Alkoholt nem iszom, gyògyszereket nem szedek.Nem èrtem a màj èrtèkèt..
Hetente futok 5x8km-t ès 4 konditerem, stb
Vèrvètel elött 12 òràval nem ettem, közvetlenül előtte 7-8 dl vizet ittam.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igazából nem tudom hogy vigyázzak jobban. Alkohol, dohányzás nincs, sport bőven van. Étrend leginkább csirke, zöldségek, tojás, gyümölcsök - mindegyik szinte napi szinten. Folyadékot naponta minimum 3 literrel iszom.
2 fehérje turmix ami "káros" lehet egyedül.
A magas fehérjebevitel túlterheli a vesét, és árt neki. Azt csökkentsd!
Ha ilyen rendesen éheztél előtte, meg esetleg előző nap valami gyógyszer, vagy pohár alkohol is volt, akkor a bilirubin emelkedés leggyakoribb magyarázata a Gilbert kór : a máj nem bírja az éhezést, kicsit alulteljesít a terhelésre.
Magas izomtömeg esetén normális lehet a magasabb kreatinin érték.
Érdemes nézni egy vizeletcsíkot: ne legyen fehérje a vizeletben.
Át kell gondolni milyen faktorok károsíthatják a vesédet: cukorbetegség nincs, de a magas (kb. 1-1,2 g/ttkg feletti) fehérjebevitel, NSAID gyógyszerek, magas vérnyomás, magas koleszterinszint esetleg magas kalciumszint gyorsítja a vesék romlását.
Emelkedett bilirubin nem feltétlenül probléma, ha a májenzimek (ALP, GGT, GOT/ASAT, GPT/ALAT) rendben vannak. Soknak van Gilbert szindrómája, bár az olyan 50-60 körüli bilirubinnal jár, de ha nagyon éhgyomri a labor, akkor talán okozhat ilyen magas értéket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!