Csak èn találkozom ennyi hanyag orvossal?
Figyelt kérdés
Anyukám elmondása szerint règen mindennek alaposan utána jártak, de èn sok területről azt tapasztalom, hogy kb semmit nem akarnak kivizsgálni, le tudják egy egyszerű magyarázattal. Anyósom szegèny pont emiatt halt meg.tegnap 14:09
2/9 anonim válasza:
Elöször is, anyukád gondolom, NEM orvos, ezért a véleménye nem mérvadó.
Másodszor ma sokkal többet tudnak az orvosok, nem kell mindenhez vizsgálat, a tapasztalat sokat pótol.
Harmadszor arra kiványcsi lennék, honnan tudod, anyósod azért halt meg, mert nem vizsgálták meg?
Tudom, divat szidni az orvosokat, de ennek ellenére nem igaz az állításod
3/9 anonim válasza:
Változó. Én találkoztam már sok nagyon alapos orvossal, de olyannal is, aki igazából letudott azzal, hogy majd rendbejövök.
4/9 anonim válasza:
Nem. Én csak hanyagokkal találkozok szinte, vagy hozzá nem értőkkel.
5/9 anonim válasza:
Személyes tapasztalatom nekem is az, hogy vannak hanyag orvosok. Elmentem Budapestre is, hatha más lesz a helyzet. Elmondtam az előzményeket, milyen gyógyszert adott a korábbi kezeloorvos. Konkrétan azt a neten kereste ki, hogy mire is való tulajdonképpen. Majd felírt olyan gyógyszert, amit ki se tudtam váltani,mert már nem forgalmazzák. Utána meg nekem kellett még ezután is telefonálni.
6/9 anonim válasza:
Csak a szarral találkozom. A fogászat egy igazi fertő jelenleg. Futószalag, néhány perc kezelés és pénzbehajtás, ez megy.
7/9 anonim válasza:
Kb 10 orvos közül 1 dolgozik alaposan. Ez az én személyes statisztikám. Nekem is irtak fel már gyógyszert, ami már vagy 5 éve nincs forgalomban. Kezeltek már engem is félre.
Az orvos akkor is megkapja a fizetést, ha egy beteget sem kezel. Ha magánba mész, akkor úgy kezel, hogy minnél többet gyere.
8/9 anonim válasza:
Azt sem kell elfelejteni, hogy létezik kezelési protokol, aminek a tartalma feltehetően egyre szűkül (gazdasági okok miatt) és aki orvos személy szerint csak ennek akar vagy tud eleget tenni, az nem is fog mást vizsgálni. Mi páciensek, nem is tudjuk, hogy milyen előírást, szabályt tartalmaznak ezek a protokolok.Az én 80+-os diabetológusom soha nem ajánlott olyan gyógyszert, amit pl. a feleségem 40-50 közötti diabetológusa neki ajánlott. Én magam mondtam meg a diabetológusomnak, hogy milyen gyógyszercsoportból válasszon, aztán annak is csak a felét szedem be és egészen jól elvagyok. Amit eredetileg Ő ajánlott, az egyáltalán nem hatott, de mellékhatása volt. Megfeleztem, a mellékhatás elmaradt, a várt főhatásról viszont ellentmondásos a gyógyszertájékoztató szövege, de a diabetológus azt mondta, hogy azért szedjem csak tovább a megfelezett dózisban. Ki érti ezt ?
9/9 anonim válasza:
Anyámnak felirtak 6 fajta gyógyszert. Rosszul volt töle. Szerencsére van külföldön gyógyszertáros ismerösöm. Beiktakta a gyógyszereket a gyógyszertári (külföldi) programba és kidobta, hogy két fajtát nem szedhet egyszerre a többi néggyel. Megmondta melyiket irassuk fel. Szerencsére az orvos nem tiltakozott. Ahogy lecseréltük a gyogyszereket, elmúlt édesanyám rosszulléte. Ennyit az hazai orvoslásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!