Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem a háziorvos mulasztása,...

Nem a háziorvos mulasztása, hogy nem diagnosztizálta a tüdőrákot?

Figyelt kérdés

39 éves férfi vagyok, apám pedig 55 évesen halt meg tüdőrákban. Apám élete végéig dohányzott, én pedig 13 évig, 34 éves koromban hagytam abba. Idén márciusban háziorvoshoz mentem fáradékonysággal és enyhe hátfájdalommal, amire vérszegénységet állapított meg, és azt mondta, hogy a hátam a helytelen testtartás miatt fáj, és rossz minőségü az ágyam. Egyedül csak vérvizsgálatra küldött, és ott derült ki a vérszegénység, amire egyszerüen csak vasat írt fel. 3 hónappal később sem szünt a hátfájdalom, majd visszamentem és elküldött tüdőröntgenre, és ismét azt mondta, hogy nincs semmi baja a tüdőmnek. Novemberig kitartott a hátfájdalom, majd elmentem a debreceni magánklinikára és ott több napi kivizsgálás és biopszia után kiderült, hogy ez bizony tüdőrák.

Nagyon elkeseredtem, és mérhetetlenül haragszom a háziorvosra, mert úgy vélem, hogy már márciusban is kideríthette volna, de végig azzal nyugtatott, hogy nincs semmi baja a tüdőmnek.

dec. 5. 05:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%

A háziorvos TOVÁBBKÜLDÖTT, a röntgen elvileg ki kellett volna, hogy mutassa a rákos daganatot. Ha a röntgenológus szerinte nincs semmi probléma, akkor mi oka lenne bárkit is máshová küldeni?

5-ös: sajnos rengeteg férfi vashiányos, mert nem esznek zöldségféléket, csak húst, emiatt nem szívódik fel vas a szervezetébe.

dec. 5. 14:56
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Na hat azert am van a tudoraknak mas tunete is mint egy szimpla hatfajas es az sem mindegy hogy hol faj a hat, plusz a szűnni nem akaró száraz kohoges is az egyik jellegzetes tünete plusz étvágytalanság, fogyás, kis megterhelésre jelentkező fulladás veres köpet ezek mind megvoltak?
dec. 5. 18:44
 13/14 anonim ***** válasza:
12-es: ezek nem kezdeti tünetek, hanem már elég elörehaladott esetben jönnek elö.
dec. 5. 18:55
 14/14 anonim ***** válasza:
49%

Páran tévhitekben éltek. A röntgen már csak nagyon előrehaladott állapotban mutatja a tüdőrákot. Azért ezt egy háziorvosnak illene tudnia,szóval szerintem a nem múló panaszok után tovább kellett volna küldenie a kérdezőt.

Anyukámmal is ezt játszották, bár ott annyival többet tettek,hogy elküldték reumatológiára és kiírtak kezeléseket. Neki is mondtak mindent, isiásztól elkezdve a gerincsérvig.

Persze a hátfájdalom már áttét volt a csontban, mint később kiderült.

És,hogy tovább menjek: a vérképe tökéletes volt, se nem köhög,se nem fullad (terhelésre sem). Mégis áttétes tüdőrákos. Egyedüli tünete a nem múló hátfájás volt.

Ennyit erről. Szóval,akinek nem múló fájdalmai vannak,menjen és járjon utána a dolgoknak, akár magánban is. Mert ezek az orvosok nem segítenek.

Kérdező, nálad mi derült ki a szövettanon? Milyen kezeléseket fogsz kapni?

Nagyon sajnálom és sok erőt kívánok!

dec. 7. 21:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!