Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Pontosan mi a folyamata a...

Pontosan mi a folyamata a kamrai sövényhiány miatti műtétnek?

Figyelt kérdés

Kamrai sövényhiánnyal születtem, gyerekkoromban többször szóba került a műtét, de végül mindig úgy döntöttek, hogy egyenlőre nem kell vele semmit csinálni. Többször mondták, hogy milyen tünetekre kell odafigyelni, említették, hogy mikor kell műteni. Jövő héten megyek kontrollra, viszont nem vagyok tünetmentes, félek hogy felmerül a műtét lehetősége.

Ilyenkor mi a protokoll? A kontrollról még hazamehet a beteg és vissza kell menni, vagy egyből bent fogják (klinikán lesz a kontrollvizsgálat)? Ott helyben a kontrollvizsgálaton elvégzett vizsgálatok alapján tervezik meg a műtétet, vagy van még további kivizsgálás a műtét előtt?

tegnap 19:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem kell félni tőle. Rosszabb lesz ha nem csinálnak vele semmit. Ha már tüneteid vannak akkor minden bizonnyal olyan fázisban van, hogy már jobb nem lesz.

Persze szimplán tünetből nem lehet megállapítani ezt. Majd megvizsgálnak alaposan. Az is lehet, hogy csak gyógyszereket kapsz.

De ha műtik is, inkább műtsék, minthogy megvárják, hogy a jobb szívkamra nyomása meghaladja a bal kamráét és onnan az oxigén szegény vér ennek révén elkezdjen az aortán keresztül kilökődni, mert az már súlyos tünetekkel jár majd.

tegnap 21:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, mint gondolom minden ember én is valamennyire félek egy ilyen műtéttől, de nem csak emiatt írtam ki a kérdésemet. Arra is kíváncsi voltam, hogy ha azt mondják, hogy műteni kell, akkor egyből töröljek minden programot, mert nem mehetek haza, amíg a műtét után ki nem engednek, vagy hazaengednek és esetleg azon a héten még elrendezhetem a dolgokat?

Mert a nagybátyjámat szívbillentyűhiba miatt műtötték ugyanott 2 éve, neki a kontrollvizsgálaton azt mondták, hogy aznap már ne menjen haza, felvették az osztályra és a műtét előtt már ki sem engedték.

tegnap 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!