Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tüdőszűrésnél le kell venni a...

Tüdőszűrésnél le kell venni a melltartót?

Figyelt kérdés
nov. 10. 13:18
1 2 3
 11/26 Ypszilon1980 ***** válasza:
6%
#9: Nem értek egyet, nem más a valóság, én mint ffi, azt mondom, hogy csak páciens, nem is lenne időm azzal foglalkozni, hogy most egy nő volt, na és akkor mi van? Ugyanolyan ember, mint a többi. Nekem a feladatom az ellátás és az, hogy utána a legjobb szakmailag értékelhető felvételt rakjak az orvos elé.
nov. 10. 17:45
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

11

Nem az eü dolgozó lelkivilágáról van szó (ne haragudj, de az nem érdekel), hanem a páciens érzéseiről, emberi méltóságáról. Lehet, hogy egy kamaszlány megy éppen, aki még senki - pláne férfi - előtt nem vetkőzött le. Az ilyeneket kellene figyelembe venni és tiszteletben tartani.

És tájékoztatni, hogy vékony, fém nélküli melltartóban, trikóban lehet menni, mert a modern gépeknek már nem kell meztelenkedni. Tartok tőle, hogy a legtöbb helyen csak valami 50 éves beidegződés miatt vetkőztetik az embereket...

nov. 10. 17:51
 13/26 Ypszilon1980 ***** válasza:
55%

#12: Értem, akkor félreértettem biztosan. Persze az eü. dolgozó lelkivilága senkit sem érdekel, ezért is vannak ezek a problémák, amiket te is írsz.

"Lehet, hogy egy kamaszlány megy éppen, aki még senki - pláne férfi - előtt nem vetkőzött le. Az ilyeneket kellene figyelembe venni és tiszteletben tartani."

Azt mi nem tudjuk, de ez biztosan nagyon sokszor előfordul, és tiszteletben is tartjuk, de a modern gépeken pont, hogy sokkal jobban meglátszik egy ruha gyűrődés vagy redő, szóval nem mindegy milyen ruhadarab és ha pl. visszaküldenek valakit egy árnyék miatt, vagy éppen az a kérdés, hogy az van-e, akkor nincs opció, mindent le kell venni. Azért egy vékony póló vagy top szokott lenni rajtuk, szerintem kb. 100-ból 1 van, akinél nekem mindent le kell vetetni. A levetkőztetés nem beidegződés, hanem ez a szabály, de a szemérmességet figyelembe vesszük és én, mint vezető beosztású, ezt el is várom, persze vannak idióták ebben a szakmában is.

nov. 10. 18:26
 14/26 anonim ***** válasza:
41%

"Az ilyeneket kellene figyelembe venni és tiszteletben tartani."

Drága anyuka és apuka kellene elmagyarázza, hogy nincs mit szégyelnie a testén, pláne nem egy vizsgálatnál

Amúgy meg rólam mindig levetetik a pólót. Férfi vagyok, talán pont a nénik akarnak látni pucér férfit felsőtestet? Nem gondolom...

nov. 10. 18:34
 15/26 Ypszilon1980 ***** válasza:
57%
#14: Lehet van ilyen is. Viszont ha tudnátok mennyi olyan röntgen van, ahol le kell venni férfink is az alsót....
nov. 10. 18:38
 16/26 anonim ***** válasza:
36%

14

Én pont azt tanítom a gyerekeimnek, hogy álljanak ki magukért, őrizzék meg az emberi méltóságukat - ebbe a vetkőztetés elutasítása is benne van.

Pl. iskolaorvosnál totál felháborító, hogy levetkőztetnek feleslegesen kamaszokat.

A tüdőszűrés is ilyen: ha nem muszáj mindenképpen levetkőzni, akkor ne kelljen, csak azért, mert a kezelő ehhez szokott hozzá, és neki így kényelmesebb.

nov. 10. 18:38
 17/26 anonim ***** válasza:
37%
#16 persze, a gyerekeidet. Full biztos szüzvagy. Az is maradsz
nov. 10. 18:43
 18/26 anonim ***** válasza:
74%

17

50+ családos férfi vagyok.

nov. 10. 18:44
 19/26 anonim ***** válasza:
30%
Pedig pont az ilyennek nem szabadna engedni, hogy gyereke legyen. Én egy kutyát se bíznék rád
nov. 10. 18:57
 20/26 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, de butaságokat írsz... Mégis, hogy jössz ahhoz, hogy így ítélgess...? Ehhez azért pofa kell.

Ja, és hogy örülj: gimnáziumban tanítok, tehát napi kapcsolatban vagyok fiatalokka, szóval tudom, mi zavarja őket. A vetkőztetés pl. igen.

nov. 10. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!