Akinek már volt, írnátok bővebben a hasi méheltávolítás menetéről (hogy zajlik, hány nap kórház, mennyire fájdalmas utána a mozgás stb.)?
Nem saját tapasztalat, hanem barátnőmé, de ugyanabból az okból műtötték, mint téged (petefészek maradt), ennyit tudok:
Műtét utáni második nap engedték haza, ő is meglepődőtt, mert annyira még nem volt a helyzet magaslatán. A mozgás még eléggé fájdalmas volt (állítása szerint 10 perc volt felvenni egy bugyit). A séta, mozgás eleinte elég fajdalmas (kb. mint a császár után), meg az első napokban nagyon fel volt puffadva, állítólag azért, mert felfújják a beleket műtét előtt, hogy szét lehessen választani.
6 hétig táppénzen volt, de viszonylag hamar jól volt, csak vigyáznia kellett magára.
Gyors gyógyulást kívánok neked, remélem minden rendben lesz nálad is!
Szia. Anyukámat műtötték ugyanezzel. Ha jól emlékszem, 3-4 napot volt még bent műtét utan. Kb. 10 nap múlva vették ki a varratokat. Neki is nehéz volt a mozgás, de sokat sétált igy hamar felépült belőle.
Ő is 6 hétig volt táppénzen.
A lényeg, hogy próbálj meg sokat mozogni, pár perc séta is sokat segít. Elején fájni fog az biztos, de minden nappal jobb lesz. Kitartást, és gyors gyógyulást😊
Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál. És hogy ilyen részletesen. Köszönöm a jó tanácsokat, eszembe sem jutott volna a sportkupakos ital, hálás vagyok hogy ezt említetted, mert ott szerencsétlenkedtem volna a pohárral.
Elméletileg nekem maradnak a petefészek, legalábbis a legutóbb a nőgyógyász így mondta. A csoportot mindenképpen megnézem, minden tanács jól jön és jó olyanokkal beszélni, akik már ezt a nagy operációt megtapasztalták. További jó egészséget kívánok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!