Méheltávolítás után mennyi ideig szokott szükség lenni sugárkezelésre?
Figyelt kérdés
2016. dec. 3. 09:26
1/7 anonim válasza:
Ez vàltozó.Van aki nem kap,mint pl én,van aki 3hüvelyi sugarat kap,és van aki többet nem hüvelyit.Milyen betegséged van?
2/7 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó, hanem családtagról. Rosszindulatú daganat miatt volt méh és petefészek-eltávolítása, és utána úgy néz ki, még sugárkezelés is lesz, bár mielőtt az onkológusokkal is konzultált az orvosa, úgy lehetett kivenni a szavaiból, hogy valószínűleg a műtét elég volt... A műtét után kapott papírból nem sokat sikerült kisillabizálni.
2016. dec. 3. 20:59
3/7 anonim válasza:
Hátha elég a mütét.Sok esetben ha időben kiderül akkor elég.Nekem méhben volt,méhtestrák,kivettek mindent,és elég volt a mütét.1/a stádium volt.
4/7 A kérdező kommentje:
De őt elküldték egy sugárterápiás onkológus főorvoshoz... Ez csak valami rutineljárás? Most lesz valami újabb vizsgálat, és akkor még az is lehet, hogy annak alapján úgy döntenek, hogy nem kell sugár se? Téged is elküldtek, és csak utána derült ki, hogy nem kell további kezelés? Vagy mikor derült ki? Ez az a1 stádium milyen papíron szerepelt? Azon, amelyiket a műtét után a szövettan írt, vagy csak később, ezen az újabb (rutin?)vizsgálaton?
És elvileg ilyenkor még az is benne van a pakliban, hogy nem sugár-, hanem kemoterápia kell? Vagy ha sugárterápiáshoz küldték, akkor már lehet abban bízni, hogy kemóról szó sincs?
2016. dec. 4. 18:41
5/7 anonim válasza:
Nekem a szövettannon rajta volt a stádium,gondolom mindenkinek rajta van.Én úgy tudom hogy 1/a,1/b esetén nem kell semmi utókezeés,csak a 3 havi kontroll 5 évig.De nekem méhtestrákom volt,erről udok nyilatkozni.Milyen fajta daganata volt a rokonodnak?Nekem nem volt a szövettan után semmi,másfajta vizsgálat,csak a professzor megvizsgált,és vsza kellett mennem 1 hét múlva,hogy hogy döntött az onko team.Akkor mondtk,hogy nem kell kezelés.Méhtestrknál,sugarat adnak,nem kemót.Petefészeknél kemót.
6/7 A kérdező kommentje:
Neki szintén méhtestrák.
2016. dec. 6. 14:32
7/7 anonim válasza:
Kwdves Kerdezo! Hogy van a rokonod azota? Kapott sugarat vegul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!