Papír alapú receptet adhat ki az orvos úgy, hogy majd én rá írom a TAJ számomat, nevem, és címemet, születési dátumomat?!
Figyelt kérdés
Tehát, a sima hagyományos papír alapú receptről kérdezek.
Mindent az orvos ír rá, például 1 doboz fájdalomcsillapító, pecsét, stb.
Csak az én adataim maradnak üresen, és azt majd én kitöltöm?!
Adhat e így ki orvos receptet??
nov. 6. 17:45
21/27 A kérdező kommentje:
ma 19:20
Nem vagy a legélesebb kés a fiókban. Ugyan mit csalnák a saját adataimmal?!
Az orvos adott receptet, de a nevem, címem, születési dátumomom, taj számom nekem kell rá írni.
nov. 6. 20:37
22/27 anonim válasza:
Nem adhatna ki, de ha már kiadta, akkor írd rá, amit kell. Mi a gond?
23/27 anonim válasza:
21.
Élesebb, mint te. Ráírod másét. Pl azért, mert ő olcsóbban ki tudja váltani, mondjuk, mert ő támogatással kapja, de neki amúgy nem írnák fel, aztán odaadja neked és elszámoltok.
24/27 anonim válasza:
23# Aztán, ha a patikus tölti fel az eeszt-be és lebukik vele, akkor ugrik a recept is.
26/27 anonim válasza:
Amit az orvos csinált, az teljesen szabálytalan. Nem kell a saját adataiddal csalni, hanem a receptet akár egy gyógyszerfüggő nevére is kitöltheted, aki más módon nem jutna gyógyszerhez.
27/27 Ypszilon1980 válasza:
Nem lehet, a recept írásnak alapvető szabálya az, hogy ezeket neki kell kitölteni. Persze van amikor nem teszi meg, de az szabálytalan, de már elég ritkán adnak ki papír alapon receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!