Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Papír alapú receptet adhat ki...

Papír alapú receptet adhat ki az orvos úgy, hogy majd én rá írom a TAJ számomat, nevem, és címemet, születési dátumomat?!

Figyelt kérdés

Tehát, a sima hagyományos papír alapú receptről kérdezek.

Mindent az orvos ír rá, például 1 doboz fájdalomcsillapító, pecsét, stb.

Csak az én adataim maradnak üresen, és azt majd én kitöltöm?!

Adhat e így ki orvos receptet??

nov. 6. 17:45
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Van itt esetleg orvos, gyógyszerész vagy szakmabeli?

Ugyanis én nemrég kaptam egy ilyen receptet!!!! Kézzel kell rá írjam a saját adataim!!??

nov. 6. 18:23
 12/27 A kérdező kommentje:
Akkor hogy is van ez?
nov. 6. 18:24
 13/27 anonim ***** válasza:
Tavaly kaptam papír alapú receptet a párásító kis gépre. Rá volt a receptre NYOMTATVA a szükséges összes adat. Kétlem , hogy ma már receptköteles gyógyszert ne a felhőbe tennének.
nov. 6. 18:24
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan jogszabály, hogy nem írhatod te rá az adataidat. De épeszű orvos ilyenbe nem menne bele, mert visszaélésre ad lehetőséget.
nov. 6. 18:25
 15/27 anonim ***** válasza:
11# Milyen dátum van rajta?
nov. 6. 18:27
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérésre adhat papír alapú receptet most is, de neki kell kitölteni az adatokat. Mindig is így kellett volna, de ha siettek, akkor előfordult, hogy azt a betegre bízták.
nov. 6. 18:36
 17/27 anonim ***** válasza:
Nem, mivel az orvos is tudja, amit mi is, hogy csalni akarsz vele.
nov. 6. 18:48
 18/27 anonim ***** válasza:
81%

"Kézzel kell rá írjam a saját adataim!!??"

Írhatod lábbal vagy szájjal is. Esetleg használhatsz írógépet vagy nyomtatót.

(Vihar a biliben. Az orvos biztos hülye, nem tudja mit csinál. Míg a kérdező a zseni, aki iszonyú fontos felfedezést tett.)

nov. 6. 19:20
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Halvány emlékeim szerint régen volt, hogy kitöltetlen receptet adott az orvos, én írtam be az adatokat. Ma már szerintem ilyen nincs.
nov. 6. 19:29
 20/27 anonim ***** válasza:
A papír alapú receptet azt hiszem, hogy a patikában viszik fel az eeszt-be. Kitöltetlenül a recept érvénytelen. Régebben én is kaptam pár ilyet, hogy töltsem ki, de már nagyon ritka, talán csak akkor adnak, ha házhoz megy a háziorvos.
nov. 6. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!