Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Papír alapú receptet adhat ki...

Papír alapú receptet adhat ki az orvos úgy, hogy majd én rá írom a TAJ számomat, nevem, és címemet, születési dátumomat?!

Figyelt kérdés

Tehát, a sima hagyományos papír alapú receptről kérdezek.

Mindent az orvos ír rá, például 1 doboz fájdalomcsillapító, pecsét, stb.

Csak az én adataim maradnak üresen, és azt majd én kitöltöm?!

Adhat e így ki orvos receptet??

tegnap 17:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem. Annak rajta kell lenni, hogy ki kapja azt a gyógyszert, és jogosult-e a támogatott gyógyszerre.
tegnap 17:48
 2/26 anonim ***** válasza:
93%
Nem.
tegnap 17:54
 3/26 A kérdező kommentje:

És ha teljes árú gyógyszerről van szó, nem támogatottról ?!

Meg azt amúgy is látják, hogy a TAJ szám alapján jogosult e az illető. A kérdésem nem erre vonatkozott!!!

Az volt a kérdésem, hogy kiadhatja e az orvos a receptet úgy, hogy ÉN írom rá saját kézzel AZ ÉN ADATAIM?!

(NÉV LAKCÍM TAJ SZÁM SZÜLETÉSI

IDŐ). ????

tegnap 17:55
 4/26 anonim ***** válasza:
93%
Nem
tegnap 17:58
 5/26 anonim ***** válasza:
90%

Úgy érted, hogy az orvos előtt írod rá? Mert különben honnan tudná, hogy mit írsz rá?

Szerintem már nincs is receptpapírjuk.

tegnap 18:01
 6/26 A kérdező kommentje:

ma 18:01

Úgy értettem hogy az orvos felír nekem például egy fájdalomcsillapítót, és pecséttel adagolással ellátja, majd a papír alapú recepten, én csak a saját adataimat töltöm ki.

Tehát név cím tajszám születési idő?!

tegnap 18:12
 7/26 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem adhat. Mióta van az EESZT azóta szükségtelen a papír alapú recept, elég a TAJ-kártyád. Esetedben a patikában majd megnézik, hogy a recepten szereplő TAJ szerinti személynek van-e az EESZT-ben felírva a gyógyszer. Ha stimmel, kiadják, ha nem stimmel, nem adják ki. Szerintem.
tegnap 18:12
 8/26 A kérdező kommentje:

A gyógyszert az orvos írja nekem ő tudja hogy mit ír rá ő látja el pecséttel én csak a saját adataimat töltöm ki saját kézzel.

Ez megoldható a mai világban?

tegnap 18:13
 9/26 A kérdező kommentje:

Én csak a saját adataimat írom rá elméletileg, nem győzöm hangsúlyozni körülbelül már ötször leírtam.

Minden mást az orvos ír.

tegnap 18:14
 10/26 anonim ***** válasza:
65%
Nem megoldható. Az orvos nem adhat ki a kezéből kitöltetlen gyógyszer receptet, mert visszaélhetnek vele (más adatait íthatják rá)
tegnap 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!