Az embriókat tényleg szűrik a genetikájuk szerint?
Azt nem tudom, hogy mennyire tunik el, mert neha hiba csuszhat a gepezetbe es esetleg nem mutatja ki a teszt, nem latszik ugy uh-n es szules utan derul ki. De tuti, hogy a szamuk csokken, mert beteg babat nem sokan szeretnenek.
De igen, tobbfele genetikai teszt letezik, es nem csak down-ra.
Nalunk elso korben a kombinalt teszt es a nip tesztek elerhetoek, illetve magzatviz mintavetel, ha rossz lesz valamelyik teszt eredmenye.
A kombinalt teszt allamiban olyan 17 ezer korul van, ez egy uh es vervetel.
A nip tesztek meg 100 ezertol felfele, erre semmilyen tamogatas nincs asszem. A magzatviz mintavetel meg szinten allamilag tamogatott.
De azt mar te dontod el, hogy melyikre mesz, marmint en pl csak nip tesztet csinaltattam (nifty), kombinaltbol a vervetel reszet nem kertem, csak az uh-t.
Ha rossz lett volna a teszt, akkor megyek tovabb a magzatvizesre, de ez nem kellett.
Köszönöm a válaszokat!
#4 És ezt a szűrést, hogy végzik el egy terhes nőn?
Bocs, de nekem a kérdésben szereplő embrió kicsit félreérthető volt. Az embriók szűrését lombikkezelésnél, beültetés előtt lehet elvégezni.
A terhesség alatti szűrés már nem embrionális korban jön szóba, hanem később, mikor már magzatnak nevezzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!