[az országos ügy kapcsán – Meghalt egy vérző beteg egy budapesti „kórház”ban, miután hat órán keresztül hiába kérte a mentőt a főorvos] Te mit tettél volna?
Én maximum 10-15 percet vártam volna, és ha meg is szegem az összes létező eü-i szabályt, akkor beteszem a hozzátartozómat egy sima autóba és átmegyünk a „kórházból” a Honvédba.
Idézőjel, hiszen milyen „kórház” az, ahol a folyamatosan VÉRZŐ beteget nem operálják meg?
[Ez ám a v i l á g s z í n v o n a l ú orvosképzés! Fizetésemelést a képzett orvosoknak!]
Hajrá, el lehet végezni az orvosit. Aztán ügyelni hétvégén, karácsonykor, ünnepnapokon, majd másnap az állítólagos szabadnapodon nem hazamenni pihenni, hanem a 80 km-re lévő kórházba saját költségen atutazni, ahová át vagy vezenyelve, mert ott nincs orvos. Igaz, eszköz sincs, de az mindegy, oldja meg anélkül. Ja, persze.
Kicsit keveritek a szezont a fazonnal, sehol nem esküdött fel arra az orvos, hogy a sajat életét, egészségét és családját háttérbe szorítja a betegért. Kvra nem erről szól az orvosi eskü.
Olvassátok már el a cikket, mielőtt nekiálltok okoskodni:
- Belgyógyászati krónikus osztályon volt a beteg, ott nincs műtő, sebész.
- Sürgette az orvos és a hozzátartozók is a mentőt, többször telefonáltak rájuk.
- 4 óra után érkezett sima mentő, de akkor már olyan állapotban volt, hogy rohammentőt kértek helyette.
- Benne van a cikkben, hogy a végbeléből vérzett a beteg. Nyomókötés, az...
Szerinted mit kapott volna egy orvos, aki a munkaidejében a saját autójával átvisz egy vérző beteget egy másik kórházba? Hírverést biztosan, aztán meg egy jó kis munkaügyi pert/kirúgást, mert rengeteg szabályt megszegett volna (elhagyja a munkahelyét munkaidőben, veszélyezteti a beteg és a többi rábízott beteg életét stb.), arról nem is beszélve, hogy ha úgy is meghalt volna a beteg, akkor a hozzátartozók is hibáztathatták volna, hogy lehet ha megvárják a mentőt akkor túléli.
Ez szerintem nem az az eset, amikor az orvosok torkának kellene ugrani, sokkal inkább kérdéses, hogy azért nem küldtek mentőt időben, mert nem volt elérhető szabad vagy mert a betegirányítás úgy gondolta, hogy mégsem olyan súlyos esetről van szó, mint amilyenek leírják és rosszul sorolták be (nem ez lenne az első eset).
Nekem is beugrott, hogy én biztos átvittem volna magam autóval (hozzátartozóként), de az ember az esetek többségében nem így működik, egyrészt leblokkol, hívták a mentőt, várjuk, már biztos úton van stb., másrészt tényleg egy végbélből erősen vérző embert hogy állsz neki berakni egy személyautóba.
Borzalmas. :(
18, ritka aljas vagy... Pont a hozzád hasonlók miatt húztam el az eü-ből. Amikor 40 perc újraélesztés után kimegyek a rendelőből, és egy hozzád hasonló büdös bunkó nekemjön, hogy rohadt kva, itt ülök fél órája és azóta nem hívtak be senkit, akkor nem tehetsz mást, mint azt mondod, hogy eddig és nem tovább.
Ennek az orvosnak, akitől azt várod, hogy ültesse be az autójába a beteget, az autóban semmi eszköze nem lett volna, ha nagyobb lesz a baj. Az osztályon meg otthagy harminc másik beteget, jó eséllyel orvos nélkül. Köpj egyet és állj alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!