Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » [az országos ügy kapcsán –...

[az országos ügy kapcsán – Meghalt egy vérző beteg egy budapesti „kórház”ban, miután hat órán keresztül hiába kérte a mentőt a főorvos] Te mit tettél volna?

Figyelt kérdés

Én maximum 10-15 percet vártam volna, és ha meg is szegem az összes létező eü-i szabályt, akkor beteszem a hozzátartozómat egy sima autóba és átmegyünk a „kórházból” a Honvédba.

Idézőjel, hiszen milyen „kórház” az, ahol a folyamatosan VÉRZŐ beteget nem operálják meg?

[Ez ám a v i l á g s z í n v o n a l ú orvosképzés! Fizetésemelést a képzett orvosoknak!]

okt. 16. 13:03
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
*akkor is beteszem
okt. 16. 13:04
 2/28 anonim ***** válasza:
38%
1, miért az ovost köpködöd? Ha nincs eszköze, mégis hogyan operáljon???
okt. 16. 13:09
 3/28 anonim ***** válasza:
69%
Utólag könnyen mondod ezt, a valóságban te is a mentőben bíztál volna, mert mentőben, szirénázva sokkal könnyebben és gyorsabban jut a beteg A-ból B-be és ebben reménykedtél volna szerintem, ahogyan mindenki más is.
okt. 16. 13:31
 4/28 anonim ***** válasza:
76%
Folyamatosan vérző életveszélyes állapotban lévő beteget nem mozdítok orvos mellől, mert nem tudom újraéleszteni és az én felelősségem, ha a taxiban meghal. Azt gondolom, hogy nem normális 6 órán át várakoztatni senkit, de a kezelőorvost is felelősnek érzem, hogy hagyta meghalni a betegét. Remélem, hogy soha senkivel nem ismétlődik meg ilyen eset.
okt. 16. 13:41
 5/28 anonim ***** válasza:
63%
4, de mesélj, mit tehet a kezelőorvos, aki belgyógyász, nem sebész, és nem tud operálni??? Azon kívül, hogy a megfelelő helyre szerette volna küldeni, mit kellett volna csinálnia?
okt. 16. 13:51
 6/28 anonim ***** válasza:
65%
5: Ha nem tudja, akkor nem orvos. Lehet nyomókötést alkalmazni, vannak véralvadást serkentő gyógyszerek és lehet noszogatni a saját maga által megrendelt mentőt, hogy még azelőtt odaérjenek, hogy meghal a beteg. Csak feltehetően valami mással vagy valaki mással foglalkozott, aki persze nem volt életveszélyben, de lehet, hogy jó ismerős vagy nem fél borítékot dugdosni.
okt. 16. 14:05
 7/28 anonim ***** válasza:
69%
Nem vérző sérülése, hanem belső vérzése volt. Milyen nyomókötésről beszélsz???
okt. 16. 14:08
 8/28 anonim ***** válasza:
46%

7: „Miután látták a beteget vérben ázva, mondták, hogy ide rohamkocsi kell, mert csak orvosi felügyelet mellett lehet az édesanyámat szállítani.”

A belső vérzést nem ilyennek szokták leírni. Megkezdődött azért a szerecsenmosdatás.

okt. 16. 14:15
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
8, láttál te gyomorvérző beteget vagy egy megrepedt nyelőcső visszeret??? Több a vér körülötte, mint egy halára szurkált esetén.
okt. 16. 14:17
 10/28 anonim ***** válasza:
40%
9: Akkor a főorvos beültetheti a saját trabantjába a beteget és elviheti az SBO-ra. Ő tanulta, ő kezelte a beteget, tehát neki fel kellett tudnia mérni, hogy a beteg mit bír ki és legjobb tudása szerint segíteni.
okt. 16. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!