Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Létezik, hogy egy krónikus...

Létezik, hogy egy krónikus belgyógyászati osztályon a beteg nem kap enni?

Figyelt kérdés

Édesapám panaszolja,hogy egy fővárosi, XI. kerületi kórház krónikus osztályán nem kapott több alkalommal sem ebédet, sem vacsorát.

Műtét utáni állapotban csak az adott osztályon volt hely ( mondták), azért úgymond utókezelésre ott helyezték el.

Kiszolgáltatott állapotban van, ráccsal elkerìtett ágyban, amely mellett egy kulacsban csak víz volt mellette. Számáa vitt piharának, ruháinak, tusfürdőjének nyoma veszett.

Állìtása szerint enni sem kap rendesen.

Természetesen a személyzet cáfolja.

Hihetek neki? Önállóan felkelni sem tud, tehát az ápoló személyzetre van utalva.

Fogalmam sincs, ilyet megtehetnek egyáltalán? Valósnak tűnik, állapota okán is, napok alatt , amióta áthelyezték, fogyott látszatra.

Köszönöm a válaszokat.

Mit tennétek ebben a helyzetben, hogyan lehet ennek végére járni?

Látogatás kizárólag du 4töl- 6ig van, orvossal még esélyem sem volt beszélni.

okt. 15. 18:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Jaj. Sajnos sejtettem ezt, vagyis inkább megérzés volt. Senki nem mondta ezt nekem. 😥
okt. 15. 19:19
 12/22 anonim ***** válasza:
Milyen állapotban van? És milyen szellemi állapotban? Hazavihető? Hogy került be?
okt. 15. 19:23
 13/22 A kérdező kommentje:

Mentő vitte be, nagy fájdalmai voltak. Sürgősségire. Azonnal vesekatétert kapott, majd műtötték.

Szellemi állapotát nem tudom megítélni, évek óta egyforma, nem voltunk napi kapcsolatban, ìgy nehéz erre válaszolni.

Jelenleg borzalmasan sovány, akárhányszor megyek, alszik. Két alkalom volt, még a másik osztályon, hogy önállóan ült az ágyon.

okt. 15. 19:37
 14/22 anonim ***** válasza:
Hány éves? Milyen életmódot folytatott?
okt. 15. 19:42
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék belemenni az életmódjába illetve életvitelébe, az nem érinti az aktuális kérdésemet. Köszönöm a megértést.
okt. 15. 19:44
 16/22 anonim ***** válasza:
53%
PEdig az lényeges, mert ettöl is függ, milyen ellátásra van szüksége.
okt. 16. 07:55
 17/22 anonim ***** válasza:
51%
De valószínűleg érinti, és nem véletlenül kérdeztem. Konkrétan alkoholizmusra gondolok, és egy mentálisan leromlott beteggel nem fognak foglalkozni, leírják, sorsára hagyják.
okt. 16. 08:29
 18/22 anonim ***** válasza:
67%
Simán előfordulhat, hogy nem kapott enni! Az én anyukám inni nem kapott fél napokig. Amit 17-es ír, azzal az a helyzet, hogy senkit nem szabadna sorsára hagyniuk, akár alkoholista volt valaki, akár nem! Nem tehetnék meg! De sajnos megteszik és nemcsak memtálisan leépült emberekkel.
okt. 16. 13:15
 19/22 anonim ***** válasza:
67%
Kegyetlen amit a kiszolgáltatott emberekkel tesznek a kórházakban. Gyakorin aki lemeri írni a saját megtörtént rossz tapasztalatait ezekről, le van hurrogva meg szavazva, pedig pokoli mikor a szeretett hozzátartozónkkal csinálják, és persze hogy el akarjuk mondani a világnak, hogy mással legalább ne történhessen meg! De sajnos eltusolják az ilyen ügyeket, meg nem hisznek az embernek. Hiszen hogyan bizonyítsa? Ezért higgy apukádnak, hiszen elég rossz az is amit átélt a betegséggel, legalább védd meg ezektől az állatoktól!
okt. 16. 13:19
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, sztem ha mindig alszik mikor mész, le is szedálták. Az én apámmal is azt csinálták, és enni-inni sem kapott normálisan a krónikuson. Ő hogy van azóta?
okt. 21. 22:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!