Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Létezik, hogy egy krónikus...

Létezik, hogy egy krónikus belgyógyászati osztályon a beteg nem kap enni?

Figyelt kérdés

Édesapám panaszolja,hogy egy fővárosi, XI. kerületi kórház krónikus osztályán nem kapott több alkalommal sem ebédet, sem vacsorát.

Műtét utáni állapotban csak az adott osztályon volt hely ( mondták), azért úgymond utókezelésre ott helyezték el.

Kiszolgáltatott állapotban van, ráccsal elkerìtett ágyban, amely mellett egy kulacsban csak víz volt mellette. Számáa vitt piharának, ruháinak, tusfürdőjének nyoma veszett.

Állìtása szerint enni sem kap rendesen.

Természetesen a személyzet cáfolja.

Hihetek neki? Önállóan felkelni sem tud, tehát az ápoló személyzetre van utalva.

Fogalmam sincs, ilyet megtehetnek egyáltalán? Valósnak tűnik, állapota okán is, napok alatt , amióta áthelyezték, fogyott látszatra.

Köszönöm a válaszokat.

Mit tennétek ebben a helyzetben, hogyan lehet ennek végére járni?

Látogatás kizárólag du 4töl- 6ig van, orvossal még esélyem sem volt beszélni.

okt. 15. 18:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
80%
Ez csak Magyarország, itt bármi lehet
okt. 15. 18:31
 2/22 anonim ***** válasza:
36%
Az orvossal beszélni
okt. 15. 18:37
 3/22 anonim ***** válasza:
54%
Lehet. Van, ahol a nővéreket lehet motiválni egy csomag kávéval, bonbonnal, van, ahol a felettest érdemes megkeresni. Ha vannak szobatársak, őket is érdemes megkérdezni, hogy mit láttak. Feljelentést lehet tenni az ellopott holmik miatt. Mi szoktunk bevinni ételt a beteg hozzátartozónknak. Az is lehet, hogy lódít édesapád, mert ehetetlen a benti koszt és inkább hazait enne, csak nem értetted a célzást. A cuccai meg talán egy szekrényben lettek felejtve valahol menet közben.
okt. 15. 18:38
 4/22 anonim ***** válasza:
64%

1. Kérdés, milyen mütétröl van szó, nem mindegy.

2. A cuccai valahol az elözö osztályon lehetnek, azt nem mindig viszik a beteggel, föleg, ha közben máshol volt

3. Olyan nincs, hogy nem kap enni, kivéve, ha az orvos ezt írta elö.

Fogod magad, megkeresed az orvosát és beszélsz vele.

okt. 15. 18:42
 5/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sajnos egy orvost sem lehetett megtalálni, elérni. A távolság miatt nem tudok naponta bemenet, ha a látogatási idő elött/ után érkeztem, elhajtottak. Ezt szó szerint értem, sajnos kritikán aluli stílusban.

Nem tudom, hogy lódít -e, az ápolók két szóra megálltak, olyan tessék-lássék, azt mondták kap enni.

Nem tudom, mit gondoljak.

okt. 15. 18:45
 6/22 A kérdező kommentje:
Veseelégtelenseggel került be, ezzel műtötték, de ennek már két hete. Eddig másik osztályon volt, de akkor sem hívott senki fel, amikor egyik pillanatról a másikra áttették a krónikus osztályra. Bementem és az üres átkozott ágyat láttam azt hittem kiugrik a szívem. Összevissza beszéltek akkor is, higy nem volt idő szólni az áthelyezésről.
okt. 15. 18:51
 7/22 A kérdező kommentje:
átkozott=áthúzott (telefonom átírta)
okt. 15. 18:51
 8/22 anonim ***** válasza:
71%
Akármilyen nehéz megoldani, akkor is be kell menni, szabadságkivétel árán is. Különben nem fogod megtudni, mi történt. A szobatársakat kell kérdezni, ők tudják. És meg kell állapítanod apukád szellemi állapotát. Ne hagyd magad kizavarni, ilyen esetben neked is legyen kritikán aluli stílusod. Amúgy meg ajándék a nővéreknek.
okt. 15. 18:52
 9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat, igen, így kell megoldáson, csak jö lett volna, ha előre szólnak. Így nehéz alkalmazkodni, higy ide-oda rángatják a betegeket.
okt. 15. 19:04
 10/22 anonim ***** válasza:
39%
Mindenképp menj oda, hogy megtudd az orvostól, mi a terv. Benntartják, kiengedik? A krónikus bel az elfekvő. Azokat teszik oda, akiket már nem akarnak hasznosan kezelni.
okt. 15. 19:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!