Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A magán egészségügyben a...

A magán egészségügyben a konkrét orvosi ellátás, beavatkozás is fejlettebb szintű, mint az állami rendszerben, vagy az azért már közel azonos szinten van?

Figyelt kérdés

Példával: Van egy vakbél műtét. A magán egészségügyben jobb szinvonalú beavatkozást kapok? Korszerűbbek az eszközök, gyógyszerek, stb, vagy ez a része szinte ugyan az, mint az államinak, csak a "hotel" szolgáltatásban van eltérés?

(Volt az F1-es Sainz-nak egy ilyen műtéte és kb egy hétre rá, már újra versenyzett is. Én sokkal-sokkal hosszabb idejig bajlódtam, lábadoztam ezzel az eü problémámmal. Létezik, hogy ekkora a különbség ellátás és ellátás között?)

szept. 12. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen műtét.

Pl protézisből magánban orvosi fém van, államiban néha műanyag.

Nekem pl most állami terdmutetem lesz, ugyanaz az orvos műt aki egy ismerosomet maganban mutotte. Ugyanaz az eszkoz is.

szept. 12. 12:46
 2/6 anonim ***** válasza:

„Példával: Van egy vakbél műtét.”

Magánban nem rezidens fog műteni, hanem olyan aki már 500-1200 hasonló operációt végzett el.

Ezzel együtt: a rezidenseknek is kell műteniük, hiszen nem lehet úgy szakorvos egy sebész, hogy nem műtött előtte.

Szóval ilyen kicsi beavatkozásoknál mehetsz magánba.

Agydaganattal már nem fognak magánban megműteni.

Sainz: nyilván a lehető legmagasabb szintű ellátást kapja, ez magától értetődik...

szept. 12. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Klasszisokkal jobb a magán. Nem is értem a kérdésed. Jártál már állami kórházban??? Voltál már magánban??? Ég és föld.
szept. 12. 13:58
 4/6 A kérdező kommentje:
#3 Magánban én még nem jártam, csak fogorvos, nőgyógyászati, urológiai kivizsgálásokkor, de államiban már tapasztaltam azt az "orosz rulettszerűséget", amit az első hozzászóló is említett.
szept. 12. 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva én nem látok túl nagy különbséget állami és magán között. Nyilván egy magán jobban felszereltebb tud lenni, mint egy átlagos kis kórház, de a személyzet jóformán ugyanaz(orvosi és szakdolgozói oldalról is).

Max a tipikus kórházi szuperbaktériumok nincsenek magánban.

Nemrég pl olvastam egy cikket, hogy magankorhaz vett robotot sebészeti mutetekhez. Államiban már jóval előbb volt ilyen.

Ha maradunk a vakbeles peldánál nem mindegy, hogy időben megtörténik a műtét és laparoszkóposan meg lehet oldani vagy nagyobbat kell vágni.

szept. 12. 21:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát én voltam már elégedetlen magán ellátással és elégedett is az allamival. Mindkét lehetőségre van példa és ellenpélda is.

A lényeges különbség az eljarasokban pl az hogy az állami finanszírozási gondok miatt lassabban halad a korral mint a magán. Tehát pl vannak olyan eljárások amiket nem fizet a tb. Meg tudnák csinálni az orvosok, hiszen ugyanazok dolgoznak a magánban is, csak egyszerűen az új, korszerűbb eljarasokat lassan építik be, kB csak akkor ha már muszáj..

Ui.: a műanyag protézis nettó baromság.

szept. 15. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!