Miért van az ha kórházba megyek beavatkozásra, vagy
befekszem oda, mindig elkapok valami rohadt fertőzést?
Figyelt kérdés
Elegem van abból hogy akármikor bekerülök a betegségem során a kórházba, mindig elkapok valami fertőzést. 3 hónapja befeküdtem, vért vettek tőlem, kaptam kezelést, elkaptam a vírust. Nem betegedtem le nagyon de pozitív tesztem lett. 1 hónapja voltam bent a műtét után kaptam szepszist. Legutóbb vizsgálaton voltam azóta taknyom nyálam egybe van, rákérdeztem az "orvos"-tól hogy miért lehetséges ez, mogorván lehord, hogy nem tartottam be a szükséges szabályokat.... Érdekes amióta kórházakat látogatom, minden kib*szott alkalommal, lebetegszek. Szerintem itt befejeztem az egészségügyet, Crohn beteg ide vagy oda, magándoki lesz. Azt mondták ott legalább odafigyelnek az emberre... Undorító, hogy nincs sterilitás egy kórházban.
Nyilván a magyar kórházak állapota senkinek sem újdonság, viszont nálad immunrendszer probléma is lehet...
2022. febr. 5. 21:35
2/7 anonim válasza:
Mert a kórházi fertőzések gyakoriak, nemzetközi szinten is, Magyarországon pedig különösen.
2022. febr. 5. 21:35
3/7 A kérdező kommentje:
Gyakoriak a kórházi fertőzések? Állandóan ez van. Ez egymagamnak 3 eset, abból az egyik halálos. Akkor kivetítve? Hány ember hagyhatta ott a fogát, csak ezek miatt, holott lehet ha otthon maradt volna, még talán élhetett volna?
2022. febr. 5. 21:47
4/7 anonim válasza:
Ne haragudj, de én félreértek valamit vagy téged valamikor sikeresen újraélesztettek vagy a szellemed írta ki ezt a kérdést ("egymagamnak 3 eset, abból az egyik halálos")?
Mindenesetre a CDC statisztikája szerint, az USA-ban 25 betegből 1 kórházi fertőzést kap, sejthetjük, hogy ez idehaza lényegesen rosszabb lehet. Általában a kezelőorvosok ennek tudatában javasolják a kórházi kezeléseket, így ezek jórésze indokolt, haszon-kockázat mérlegelést követően történik.
2022. febr. 5. 21:54
5/7 anonim válasza:
Az más kérdés, hogy Magyarországon az ezek megelőzése érdekében tett intézkedések enyhén szólva szuboptimálisak.
2022. febr. 5. 21:56
6/7 A kérdező kommentje:
4 esnek úgy értettem hogy a 3 fertőzéses esetből a szepszis halálos.
2022. febr. 5. 22:00
7/7 anonim válasza:
3
Kórházba senki sem jókedvéből megy. Ahogy a 4-es is írta, létezik a haszon-kockázat definíció, senkit nem fektetnek be a kórházba viccből vagy kúra jelleggel.
Ha most neked szívproblémád van, amihez műtét és befekvés szükséges, akkor sajnos előfordulhat kórházi fertőzés, Európa szerte bárhol, itthon pedig ez fokozottan igaz a kizsigerelt kórházi körülmények miatt. Ha nem fekszel be, elkerülöd a fertőzést, csak éppen otthon valószínű hogy szívrohamban meghalsz 1 hónap múlva. Ez utóbbit már nem lehet kezelni, az elkapott fertőzést még igen. Ez a haszon-kockázat definíciója. Ez esetben a haszon az, hogy nem halsz meg szívrohamban és élhetsz tovább, a kockázat pedig az, hogy fertőzést kaphatsz el, ami után további kezelés szükséges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!