Mit kell tudni az antibiotikum kúráról? (Dalacin)
Fogínygyulladásra írták fel elkezdtem szedni 1 napja. Még soha nem szedtem antibiotikumot. Kell hozzá probiotikum? Egyáltalán mi az a probiotikum? Milyen mellekhatasai lehetnek ha nem szedek hozzá?
Egyébként sportoló vagyok, most épp kemény edzéseim vannak/lesznek. Okoz barmi problemat, ha kozben antibiotikumot is szedek? Persze, ha okoz, akkor inkább nem sportolok, az egészség fontosabb.
Szóval mit kell tudnom erről a gyógyszerről, azon kivul, hogy elvileg leviszi a gyulladast a fogínyemről.
(Azért nem az orvost kérdezem, mert nem lehet elérni, szabadságon van, csak ezt a gyogyszert írta fel, majd egy het mulva tud megnézni)
Köszi a segítséget!
4.-re.
Ja, annyit jársz külföldre, hogy házidokid sincs, meg a lábaddal sem jársz ortopédiára, sem? Ja, és ha versenyre mész, oda sem kell sportorvosi???
Én lövök. És nekünk is kell!
Gyógyszertárban utánakérdeztem mindennek. Leírom ide, hátha valakinek segít:
Aztmondták nem kell probiotikum gyógyszer, de egyek joghurtot azért a boztonság kedvéért. De ha rosszul lennek az sem segít, mert a probiotikumokat tartalmazo eteleknek tobb het kell, hogy használjon, szóval folyamatosan érdemes fogyasztani. Keményen edzeni nem érdemes, max edzegetni 1 hétig, mert az antibiotikum legyengíti a szervezetet. Pihenni kell és sok vizet fogyasztani. Kúra után 1-2 héttel mehet minden tovább.. Valakinek egyebkent amúgy sem jönnek ki mellékhatások, így dolgozni sportolni is lehet menni, persze fontos mértéktartás. Annak aki hajlamosabb rá, vagy gyengébb a szervezete hasmenése, hányingere , teljes étvágytalansága is lehet ezen tud segíteni a normaflore (probiotikum gyogyszer) de nem szukséges ha nem tapasztalod ezeket a tuneteket. Enyhe faradsagerzet teljesen normalis a kúra alatt.
Köszi a segítséget! Persze annak aki segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!