Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit kell tudni az antibiotikum...

Mit kell tudni az antibiotikum kúráról? (Dalacin)

Figyelt kérdés

Fogínygyulladásra írták fel elkezdtem szedni 1 napja. Még soha nem szedtem antibiotikumot. Kell hozzá probiotikum? Egyáltalán mi az a probiotikum? Milyen mellekhatasai lehetnek ha nem szedek hozzá?

Egyébként sportoló vagyok, most épp kemény edzéseim vannak/lesznek. Okoz barmi problemat, ha kozben antibiotikumot is szedek? Persze, ha okoz, akkor inkább nem sportolok, az egészség fontosabb.

Szóval mit kell tudnom erről a gyógyszerről, azon kivul, hogy elvileg leviszi a gyulladast a fogínyemről.

(Azért nem az orvost kérdezem, mert nem lehet elérni, szabadságon van, csak ezt a gyogyszert írta fel, majd egy het mulva tud megnézni)

Köszi a segítséget!

aug. 31. 11:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Kérj meg valakit, akinek van internetje, hogy keressen rá a Google -el!
aug. 31. 12:00
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Sportorvos? Biztosan van orvosod vagy a csapatnak, ha sportoló vagy.
aug. 31. 12:21
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
2. Ja, sportoló. Mint aki 2X volt kondiban, majd simán beírja mindenhová, hogy ő gyúr.
aug. 31. 12:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Ultrafutó vagyok. Kulfoldre járok versenyezni, most is épp arra készülök. Nincs csapatom, nem csapatversenyrol szól eza sport, így sportorvosom sincs.
aug. 31. 12:38
 5/11 anonim ***** válasza:
55%

4.-re.

Ja, annyit jársz külföldre, hogy házidokid sincs, meg a lábaddal sem jársz ortopédiára, sem? Ja, és ha versenyre mész, oda sem kell sportorvosi???

Én lövök. És nekünk is kell!

aug. 31. 12:42
 6/11 anonim ***** válasza:
70%
Olvasd el a gyógyszer út mutatóját.Ilyen egyszerű.
aug. 31. 12:49
 7/11 anonim ***** válasza:
53%
6. A nyelvtan tanára is nyaral.
aug. 31. 13:16
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
4: de ha nem csapat, akkor is van rendszeres orvosi vizsgálat, nem? Edződ sincs? Szerintem egyébként gyógyszertárakban is sokat tudnak segíteni.
aug. 31. 14:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Gyógyszertárban utánakérdeztem mindennek. Leírom ide, hátha valakinek segít:

Aztmondták nem kell probiotikum gyógyszer, de egyek joghurtot azért a boztonság kedvéért. De ha rosszul lennek az sem segít, mert a probiotikumokat tartalmazo eteleknek tobb het kell, hogy használjon, szóval folyamatosan érdemes fogyasztani. Keményen edzeni nem érdemes, max edzegetni 1 hétig, mert az antibiotikum legyengíti a szervezetet. Pihenni kell és sok vizet fogyasztani. Kúra után 1-2 héttel mehet minden tovább.. Valakinek egyebkent amúgy sem jönnek ki mellékhatások, így dolgozni sportolni is lehet menni, persze fontos mértéktartás. Annak aki hajlamosabb rá, vagy gyengébb a szervezete hasmenése, hányingere , teljes étvágytalansága is lehet ezen tud segíteni a normaflore (probiotikum gyogyszer) de nem szukséges ha nem tapasztalod ezeket a tuneteket. Enyhe faradsagerzet teljesen normalis a kúra alatt.

Köszi a segítséget! Persze annak aki segített.

aug. 31. 15:33
 10/11 anonim ***** válasza:
52%
Gyulladt foggal pont nem ennék joghurtot, hanem valami kapszulás probiotikumot. Ha vége a gyulladásnak onnantól rostok, élőflóra, minden mehet.
aug. 31. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!