Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha megkérem a TB tartozásom...

Ha megkérem a TB tartozásom kifizetését részletre, azonnal érvénybe vehetem az ingyenes ellátást vagy csak a tartozás kifizetése esetén?

Figyelt kérdés
Körülbelül 200-400 ezer forint tartozasom lehet, viszont 1 évet dolgoztam külföldön, így kijelentkeztem, de kb 8 hónapja itthon vagyok és azóta se vagyok bejelentve. Ha megkérem a részletfizetést visszaáll az ingyenes TB státuszom vagy csak akkor ha letörlesztettem?

2024. aug. 7. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ellátni el fognak de minél hamarabb kezd el fizetni mert ez csak több lesz.

A tartozás mellett fizetned kell a jelenlegit is. Vagy keress egy olyan helyet ahol be vagy jelentve és nem kell 2* fizetni "csak" 1*

2024. aug. 7. 16:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen jobb lenne ha lenne munkám, akkor egybe is kifizetnén persze de nem is találtam, illetve ha minden igaz szeptembertől felnőtt képzésen kezdek.
2024. aug. 7. 16:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Illetve azt tudom hogy el fognak látni, viszont elég nagy az esély rá hogy műtétre fogok szorulni ha nem javul a jelenlegi helyzetem, és hát ingyenes műtét helyett 410 ezer lesz + ellátás díja ha nem áll vissza a TB-m.
2024. aug. 7. 16:18
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Üdv itthon Orbanisztánban. Ha törlesztesz hat hónapot előre akkor teljes körűen jogosult leszel ellátásra. Nekem is így van. Nálam fél millás tartozást kapartak össze de nem is volt se munkám se orvosnál dolgaim. Egyenlőre függőben van, csak a kötelezőt fizetem mert a megélhetésemre is alig telik. Remélem leváltják ezt a szemét bandát és megoldódik valamikor és ez az egész egészségügy.
2024. aug. 7. 16:30
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ha ennyi a tartozás, akkor valószínűleg nincs jelenleg érvényes TB-d, ilyenkor ki kell fozetni plusz kérvényezni, hogy aktív legyen. De jó lenne tudni most milyen státuszban van, ha barna, akkor nem látnak el annak terhére.
2024. aug. 7. 16:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Mivel még vissza sem jelentkeztem (papíron nem itthon élek / nem itt fizetem a TB-t) jelenleg barna.
2024. aug. 7. 16:57
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ha barna, akkor először a tartozást ki kell fizetni és újraaktiválást kérvényezni, én úgy tudom ez nem automatikus, addig minden ellátást ki kell fizetned.
2024. aug. 7. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!